A Realsamples valódi ritkaságok hangkészletét adja a kezünkbe, a 8 hangkészlet Andreas E. Beurmann professzor híres antik hangszergyűjteményének mintázásából készült (mely gyűjtemény az egyik a leghíresebb a világon). A gyűjtemény egyes darabjai élőben is megtekinthetőek a hamburgi Museum für Kunst und Gewerbe intézményben. A 8 hangkészletben 3 grand piano, 3 csembaló, egy celesta és egy spinét hangjai lesznek találhatóak.

Részletek:Csembaló

  • angol spinét Thomas Hitchcock-tól, London 1718
  • olasz csembaló a Pierluigi-tól, Livorno 1579
  • holland csembaló Andreas Ruckers-től, Antwerpen 1628
  • angol csembaló Jacob Kirckman-tól, London 1766
  • grand piano (Pianoforte) Pierre Erard-tól, London 1835
  • grand piano (Pianoforte) Johann Andreas Stein-től, Augsburg 1791
  • grand piano (Pianoforte) Traugott Berndt-től, Breslau 1848
  • celesta a Dyson & Sons-tól, London 1910

Minden hangkészlet több GB mintát tartalmaz az élethű megszólalásért. Minden piano multisampling technikával készült minden hangon 32 velocity layer-rel (ez tiszteletreméltó alaposság – de hát a Realsamples német cég, mi mást várnánk tőlük?). A csembalók és a spinét nem billentésérzékenyek, de 8 velocity layer-rel rendelkeznek minden hangon különböző lecsengésekkel és különböző regiszterekkel.

A mintavételezés 24bit/192kHz felbontással történt, klasszikus Neumann és csöves Royer mikrofonokkal. Alacsonyabb mintavételezésű hangkönyvtárak is elérhetőek lesznek később (44.1/48/96 kHz).

A hangkészletek sokféle formátumban lesznek elérhetőek: Halion, Kontakt, EXS24, Independence, MachFive, Reason NN-XT, VSampler3, Gigastudio és egyéb formátumok.

A megjelenés 2007 november vége/december elejére várható. További infókért keresd fel a Realsamples weboldalát. A mai hangkészlet dömpingben ez egy igazi gyöngyszem lesz, amit mindenkinek érdemes lesz beszereznie!

Nyolc antik hangszer a Realsamples-től
Cimke:                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük