Hopp, beérett a BoomChik, Dave Smith és Roger Linn közös gyermeke, és szerencsére már nincs neki idétlen neve: mostantól LinnDrum II a hivatalos elnevezés. Két modell lesz: egy full digitális LinnDrum II és a LinnDrum II Analog, amelyik 4 hangos analóg szintit is ad és 27 duál funkcinalitású voicing potit. A LinnDrum II a Roger Linn Design-től, míg a LinnDrum II Analog a Dave Smith Instruments-től lesz elérhető.

LinnDrum II

Az oprendszer előzésre kihegyezett benne, leállás nélküli drop in/out a felvételnél, persze song módban is… MPC stílusú realtime és X0X stílusú step recording, 16 velocity és pressure érzékeny pad, háttérvilágítással!!!, amik hozzárendelhetők szinte bármihez – hangokhoz, különféle hangnemekhez, loop-okhoz, mute-okhoz és egyes lépésekhez a szekvenciákban. Dedikált gombok az érzékenység állítására, restart-hoz, nyomásérzékeny roll-okhoz, stb. 16 MB flash memória tárolja a hangokat, bővíteni a hátlapon található Compact Flash slot-on keresztül lehet majd. 4 audio kimenet, 2 sampling/audio processz/trigger bemenet, füles csatlakozó, USB, MIDI I/O, két pedál/lábkapcsoló bemenet, és 4 további audio kimenet az Analog modell esetén.

A hangminta alapú lejátszást bőven lehet majd színezni: 8 szintű velocity switching-el, dinamikus filter-ekkel és rezonátorokkal, torzítással és lo-fi algoritmusokkal, 2 komplex modulációs mátrixszal, és a szekvenciák modulációs forrásként való használatának lehetőségével. Az Analog modell dúsabb harmonikusokkal rendelkezik majd, köszönhetően a 4 Curtis chip-nek, plusz az analóg visszacsatolású rezonátor jelútnak.

Két programozható csúszka lesz rajta és dedikált ki/be kapcsolók a filter-nek, rezonátornak, erősítőszimulátornak, kompresszornak, EQ-nak, reverb-nek és delay-nek.

Ez csak spekuláció részemről, de a 4 analóg hang valószínüleg majd az Evolver architektúrán alapul (remélem mégsem). Várhatóan 2008 közepén lesz majd kapható, addig is lehet a pénzt gyűjteni rá, mert nagyon jónak néz ki! A hivatalos bejelentést és a nagyfelbontású képet itt találod.

LinnDrum II
Cimke:                                                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük