Ez bizony fogas kérdés…

Több olvasónktól is kaptunk visszajelzést az adsr.hu-n található helyesírási anomáliákról, a legtöbb esetben abszolut jogosan. Természetesen igyekszünk a lehető legszebben és -érthetőbben fogalmazni ahol csak lehet, de ez nem mindig jön össze a szakmai nyelv sajátosságai és adott kifejezés magyar megfelelőjének hiánya miatt. Most szeretnénk itt elmondani nektek, milyen elvek mentén fogalmazzuk a cikkeket.

  • Ahol lehet, ott magyar kifejezéseket használunk, ha ez nem megoldható vagy félreértelmezhető/félrevezető lenne, ott a szakmai angol kifejezéseit használjuk
  • A keresőgépek a legfontosabbak: szerintünk jobb, ha megtalálnak minket az olvasók, akár helytelen nyelvtannal is, mintha tökéletes helyesírással szívatnánk a keresőgépeket. Ezért van az, hogy sok esetben elválasztó jelet (pl. plugin-ek) alkalmazunk ott, ahol első látásra furának tűnik. Jónéhány tesztet folytattunk a témakörben, különféle szavakkal és kifejezésekkel, és az eredmények azt mutatták, hogy ez az írásmód adja a legtöbb releváns találatot.
  • Egy olvasónk felhívta a figyelmünket az evvel, avval – ezzel, azzal használatára. Tudomásunk szerint, az evvel, avval helyes, használatban lévő írásmód. Erről többet olvashatsz itt és itt.
  • Vesszők – tudjuk, hogy sok helyen illene vesszőt tenni, ahova mi nem tettünk. Erre a jövőben jobban figyelünk, megígérjük.

Ha valamit kifelejtettünk, vagy egyéb helyesírási hibákat találtok az oldalon ami miatt szégyenkeznünk kéne, ne habozzatok azt jelezni felénk, és mi mindent megteszünk, hogy kijavítsuk ezeket és a jövőben elkerüljük a hibákat.

Köszönjük minden hozzászólónak, hogy hozzájárultak az adsr.hu színvonalának az emeléséhez.

Gépház: helyesírás és adsr.hu
Cimke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük