Novation NocturnA Nocturn a Novation-től egy kisméretű kontroller, USB kapcsolattal, plugin-ek, effektek és a DAW funkcióinak vezérléséhez. A Novation saját fejlesztésű Automap Universal 2.0 szoftvere a lelke, instant kontrollt biztosítva ezen keresztül minden automatizálható szekvenszerhez és plugin-hez.

8 érintésérzékeny körbeforgó poti, mindegyik erős fénnyel világító 11 szegmenses LED gyűrűvel övezve, 8 háttérvilágítású kiosztható nyomógomb és egy 45mm-es crossfader találhatók az előlapon. Végére maradt a “speed dial” érintésérzékeny kontroll poti, ez azt a paramétert vezérli, ami felett éppen található az egér a DAW-ban vagy plugin-en.

Az Automap Universal 2.0 szoftveren keresztül minden kiszotási és “learn” funkció elvégezhető, amennyiben saját kontroll map-et szeretnél definiálni. Erre egyre kevésbé van szükség, ugyanis az összes népszerűbb DAW és plugin kontrolljai már előre definiáltak számodra a különféle hozzá járó template-ekben. Amennyiben mégis definiálnod kell egy saját template-et, akkor jó tudni, hogy a többlapos támogatáson keresztül annyi paramétert oszthatsz ki, amennyit csak szeretnél – nincs számbeli megkötés.

Az Automap Universal 2.0 ráadásul kategorizálja a kontroll map-eket, és egy böngészőben lehetséges ezek gyors keresése, áttekintése. Természetesen teljeskörű MIDI támogatás van benne, ezzel számítógép nélkül vezérelhetsz külső MIDI eszközt, vagy a DAW beépített automatizmusát nem ismerő plugin-t, mixer-t. A MIDI map-ek ugyanúgy menthetők és visszakereshetők, és egy folyamatosan bővülő ingyenes online könyvtárt is fenntart a Novation a gyorsabb használathoz.

Az USB port az oldalán található a gyorsabb csatlakozásokhoz, a Nocturn magassága elég alacsony ahhoz hogy kényelmesen használható legyen egy QWERTY billentyűzet előtt is. Az alján gumilábak akadályozzák a csúszást.

Ára 70 GBP körül várható, ami lássuk be, nagyon baráti… A cikk írásakor még nincs bővebb infó róla a Novation weboldalán.

Novation Nocturn USB kontroll felület
Cimke:                                 

5 thoughts on “Novation Nocturn USB kontroll felület

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük