Az Audio Technica kihozta az AT2020 kondenzátormikrofon USB-s verzióját. PC és Mac kompatibilis, mobil alkalmazásokra, podcast-ekhez és home studiókba ajánlják. Fix kardioid (vese) karakterisztikával rendelkezik, az USB csatlakozóról kapja a tápot és jár vele egy háromlábú asztali állvány, egy felfüggesztő csatlakozó, USB kábel és vedőtasak.

Audio Technica AT2020 USB

Márciusban lesz kapható, 150 EUR körüli áron. További infók az Audio Technica weboldalán.

Audio Technica AT2020 USB mikrofon
Cimke:             

9 thoughts on “Audio Technica AT2020 USB mikrofon

 • 2009-01-20 at 18:17
  Permalink

  ZoliTesó, csináltam neked mintát:
  http://sethigherstandards.net/voicetest-9-unprocessed.mp3
  http://sethigherstandards.net/voicetest-9-processed.mp3

  AT2020-al készült, igaz végül nem az USB-set vettem meg, hanem inkább vettem hozzá egy EMU Tracker Pre USB-s hangkártyát (más célokra is) és azzal rögzítettem az AT2020 hangját.

  Amit hallasz annál szerintem sokkal többre képes, mert ez egy átlagos otthoni szobában készült, popfilter nélkül és a processed változat is kicsit túlzás lett, de talán hallod belőle amit hallani szeretnél.

  Válasz
 • 2009-01-20 at 07:40
  Permalink

  Időhiány miatt sajnos nem tudunk demókat gyártani. Javaslom, hogy a gyártói oldalakon és különféle netes közösségi oldalakon és audio/video portálokon keresgélj.

  Válasz
 • 2009-01-19 at 21:57
  Permalink

  Szia! Fel tudnátok rakni valami demót, amit ezzel a mikrofonnal vettetek fel? Emberi beszéd, esetleg vmilyen akusztikus hangszer hangja. Sokban segítené a döntést…Üdv! zt

  Válasz
 • 2008-11-11 at 11:29
  Permalink

  A PC valóban egy hardver, de a világon élő emberek 99%-a a PC-t a Wintel rendszerekkel azonosítja. Én is csak akkor fogom másképp írni/érteni, ha majd a specifikációkat közzétevő gyártók is mentalitást váltanak – lásd Audio Technica weboldal.

  Időközben utánakérdeztem Linux-os körökben, és állítják, hogy gond nélkül megy Audacity-vel és az Ubuntu Studio látja és tudod használni.

  Válasz
 • 2008-11-11 at 08:59
  Permalink

  Már megbocsáss, de a PC az nem oprendszer, hanem egy hardver…
  PC-n fut akár Windows, akár bármelyik linux dist is.
  Itt az a kérdés: kipróbálta-e már valaki linux alatt?
  A wine az nem megoldás, az windows-os programok futtatására szolgál linux alatt.
  Jelen esetben pedig egy hardver eszközről van szó, amit felismer vagy nem ismer fel mondjuk egy Ubuntu Studio, mint oprendszer…
  Kérlek, próbáljátok ki, ha lehetséges.
  Üdv!
  Zt

  Válasz
 • 2008-11-10 at 23:32
  Permalink

  Hivatalosan csak PC és Mac kompatibilis, mint ahogyan a cikkben is írtam. WINE-al lehet próbálkozni, de nem garantált a siker.

  Válasz
 • 2008-11-10 at 19:19
  Permalink

  Sziasztok!

  Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen mikrofon linuxos rendszereken is használható? Van-e már ezirányú tapasztalata valakinek? Mondjuk egy Ubuntu Studio-ra gondoltam…

  Üdv!
  Zt

  Válasz
 • 2008-06-14 at 08:27
  Permalink

  Üdv Norbert,

  Most megérkezett. Raktáron van. Folyamatosan. Működik. Nem egy csúcs stúdió mikrofon, de a feladatát ellátja.

  üdv
  vz
  AUDMAX (forgalmazó)

  Válasz
 • 2008-02-03 at 17:40
  Permalink

  Az ára sokkal kedvezőbb, mint a Rode Podcaster-é. Kíváncsi lennék, hogy hangminőségben mit produkál. Ami a márkákat illeti, az Audio Technica-t preferálom a Rode-dal szemben, csak az alacsonyabb ár bizonytalanít el.

  A másik nagy kérdés, hogy kapható-e itthon, de gondolom az Audio-Technica hazai forgalmazójánál biztosan elérhető lesz, ahogy a Podcaster is elérhető a Studiotech-nél.

  Külön előny lenne, ha az AT2020 USB raktárról lenne kapható, mert a StudioTech-nél a Podcaster csak rendelhető (nincs készleten már legalább december eleje óta).

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük