A Thingamagoop család kis analóg szintetizátorokból áll össze, vicces külsővel, melyeket érdekes módokon vezérelhetsz.

Bleep Labs Thingamagoop

Az oszcillátorokat fotocella vezérli, tehát fényre érzékeny hullámformákat generálnak. Erősebb fénynél magasabb hangot kapsz, gyenge fénynél mélyebbet. A fényerő ráadásul nem minden: eltérő hullámformákat kapsz különböző fényforrások esetében, pl. erős fluoreszcens fény és gyenge olvasólámpa fénye más-más eredményt ad. A színek is beleszólnak az eredménybe, tehát remek megoldás lehet interaktív VJ performanszok kiegészítésére.

Hasonlóan az analóg szintetizátorokhoz, itt van további oszcillátor a módosításokhoz (pl. LFO vagy modulációs effektekhez). Ami igazán jó, hogy a moduláció gyorsasága akár a hallható tartományba is képes feljutni, azaz így további harmonikusokat vagy effekteket adhatsz hozzá a fő oszcillátorhoz.

Alumínium dobozban pihen az elektronika, standard 1/4″-es kimenettel a világ felé. Ennyi… De mire lehet jó? Mint fentebb említettem, bárhova, ahol fényre érzékeny hang szükséges. Főleg installációkhoz, performanszokhoz, hiszen önmagában elég szegényes a hangjuk. De annak, aki nagyon benne van a glitch-ben, vagy bizarr elektro-ban szintén érdekesek lehetnek ezek a kis dobozok. Másrészt, a fényforrás okos elhelyezésével és a fény útjába történő belenyúlással vagy oda különböző sűrűségű, a fényt módosító, polarizáló, stb akadályok elhelyezésével akár mozgás- és érintésvezérelt látvány-zene kombináció is megoldható.

A Bleep Labs weboldalán tudhatsz meg többet róluk, belehallgathatsz a hangokba, egy eléggé poénos videót is megnézhetsz, vagy akár custom design-nal is rendelheted őket.

Thingamagoop: kis analóg szintetizátorok
Cimke:         

2 thoughts on “Thingamagoop: kis analóg szintetizátorok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük