Valószínűleg nem sokan ismeritek a TriTone Digital-t. Nem is nyomulnak annyira, hogy mindenütt ott legyen a nevük, viszont jó plugin-eket csinálnak. Mai reggeli járatunkban a TriTone Digital 2 plugin-jére szereném felhívni a figyelmeteket, mindkettő hasznos és teljesen ingyenes.

TriTone Digital PhaseToneA PhaseTone plugin segítségével 2 jelforrást tudsz fázisba hozni, vagy éppenséggel eltolni egymáshoz képest. A fáziskorrekció frekvenciafüggő benne, a frekvenciasáv állítható. A bal és jobb csatornák egymástól függetlenül is korrigálhatók. A leggyakrabban 2 mikrofonnal felvett hangszerek korrekciójához alkalmazható, pl. DI és mikrofonozott gitárok, vagy alulról és felülről mikrofonozott pergők fázisának beállítására. A frekvenciafüggő korrigálással pedig továbbmehetsz egy lépéssel, és effektként is alkalmazható a mix-ben, ha erre lenne szükséged.

TriTone Digital ColorTone-FreeA ColorTone-Free plugin analóg eszközök jelútját modellezi szaturációs effektekhez, konvolúciós és non-lineáris algoritmusok segítségével. Klasszikus stúdióeszközök modelljei találhatók benne. Van neki nagy testvére is ColorTone Pro néven, abban persze sokkal több funkció található, de az ingyenes verzió remek hanggal bír és már önmagában kielégítő eredményeket ad. Amit ki kell emelni benne, az az, hogy a szaturáció nem fogja megölni a magasakat, transzparens hangot ad, a mélyebb tartomány melegedik, a magas pedig minimális mértékben módosul.

A plugin-ekből PC és Mac (Universal Binary) verziók is elérhetőek, AU, VST és RTAS formátumokban. További infókhoz és a letöltésekhez keresd fel a TriTone Digital weboldalát. Találsz még ott fizetős plugin-eket, azok is megérnek egy misét…

TriTone Digital ingyenes plugin-ek
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük