A franciákat követően a briteknél is megindult az ISP-k nyomás alá helyezése, hogy kontrollálják a hálózatukon átmenő forgalmat, és a sorozatosan illegális fájlmegosztáson kapott felhasználókat tiltsák ki a szolgáltatásból.

Hogy mit jelent a “sorozatos” arról nincs pontos hír, de 3 alkalomról szólnak a pletykák. Kimutatások szerint a sávszélesség 90%-át 10%-os felhasználói kör foglalja, ez ellen tennének most valamit – persze nem az ISP-k kezdeményezték a dolgot, hanem a tartalomszolgáltatók és jogtulajdonosok, mondván az ISP-k az ő kárukra gazdagodnak.

Rászállnak az ISP-kre a briteknél is
Cimke:                             

2 thoughts on “Rászállnak az ISP-kre a briteknél is

 • 2008-02-14 at 10:07
  Permalink

  Azért lássuk be, hogy a hatékony filecsere megköveteli a stabil, folyamatos hálózati kapcsolatot. Pl. ha több GB-os filmeket tölt le/fel valaki egy torrent tracker-en keresztül, akkor a WLAN szerintem nagyon macera lenne. És nem is a letöltés a para, hanem a feltöltés, azaz a rendelkezésre álló peer-ek pl. torrent esetében.

  Szóval ha ez a gyakorlat bevett lesz pl. az EU teljes teljes területén, akkor drasztikusan visszaeshet a forgalom, vagy pedig mindenki áttér a titkosított adatcserére és a titkosítást támogató megoldások fognak előtérbe törni mindenütt. És persze jön ezzel a tunneling, ami viszont még nagyobb sávszélességet fog megenni az extra csomagolás/bújtatás miatt. Az ISP-k szerintem ezt vágják, de kérdés mit tudnak tenni a médiaipar nyomásával szemben.

  Válasz
 • 2008-02-14 at 07:23
  Permalink

  Ezzel nem fognak sokmindent elérni… rengeteg wlan hotspot van, ha valami illegálisat akar letölteni az ember akkor lemegy a parkba fagyizni és letölti ott. De egyébként a fájlmásolás múltjára visszatekintve… már a commodore 64 időben, azaz több mint 20 éve is volt illegális fájlmásolás, pedig internet még sehol nem volt. Ha most “megszüntetik” az internetet, akkor is ugyanúgy megmaradna a fájlmásolás.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük