A korábban a franciáknál már bevezetett, és az azt követően a briteknél megalkotási folyamatban lévő ISP forgalomszűrési és korlátozási szabályozás után elérte a hullám Ausztráliát is. A Sydney Morning Herald hétvégi cikke szerint az ausztrál kormány szorosan figyelemmel követi a brit “3 próbálkozás és utána kizárás” törekvéseket, és mint olyan állam, mely az angolszász jogot honosította meg, annak beiktatása után az ausztrál tükrözést tervezi. Az előzetes információk szerint az első alkalommal figyelmeztetésben részesülnének a jogsértők, második alkalommal hozzáférésük felfüggesztése történne, majd harmadik alkalommal a végleges kizárás a szolgáltatásból.

Az ausztrál MIPI jogvédő szervezet már több mint egy éve lobbizott egy hasonló szabályozás megalkotásáért és bevezetéséért, most úgy tűnik közel járnak a sikerhez. Ez ellen az ISP-k a szokásos módon lépnek fel: személyiségi jogokkal érvelnek, cenzúrát emlegetnek és a felhasználók megfigyelésének és nyomonkövetésének extra költségeit hozzák fel. Hogy milyen eredménnyel, az leginkább a britektől függ majd…

Itt olvasható a Sydney Morning Herald cikke.

Három a kislány Ausztráliában is
Cimke:                             

2 thoughts on “Három a kislány Ausztráliában is

 • 2008-02-18 at 17:54
  Permalink

  Egyetértek.

  Nagyon kíváncsi vagyok, mikor ér el minket is ez a hullám. Ha az EU-ban döntés születik erre, akkor nem nagyon tudunk mit tenni ellene mi ebben a kis országban, és az ISP lobbi sem tudja felvenni a versenyt a belső + külső nyomással szemben.

  Nagyon nem örülök neki, de azt tippelem, hogy az év végére minket is megcsap ennek a szele.

  Válasz
 • 2008-02-18 at 17:00
  Permalink

  Kapja be az összes vaskalapos jogvédő szervezet!! Az művészek és alkotásaik védelmének álcája mögé bújva, próbálják a mamutkiadók érdekeltségeit tűzzel-vassal megvédeni..
  Ha nem is ilyen keretek között, de a fájlcseréjé a jövő!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük