Hiába az igyekezet, előlünk még az SSL sem tudja az infót kordában tartani a Musikmesse indulásáig: kész a Duende DSP platform PCIe verziója, ami nagyon-nagyon jó hír. A világon elsőként az adsr.hu-n.

Itt olvashatod korábbi tesztünket a Duende Classic-ról, és a bejelentést a Duende Mini-ről.

SSL Duende PCIe

Most ez a DSP erőforrás végre PCIe verzióban is a gépekbe kerülhet. AU, VST és RTAS plugin formátumokat támogat mint elődei, és végre el lehet felejteni a Firewire csatlakozással járó problémákat, és lehet örülni a PCIe által biztosított hatalmas sávszélességnek és alacsony latency-nek. Mi több, a Duende PCIe együtt használható a már meglévő Classic és Mini modellekkel, max. 64 csatornát biztosítva így 48kHz-en, és 32 csatornát 96 kHz-en. Jelenleg egy gépben max. 2 Duende PCIe kártya használható együtt.

Képességei:

 • 32 csatornás plugin erőforrás
 • SSL XL9000K channel strip és busz kompresszor
 • PC és Mac kompatibilis PCIe kártya
 • minden Duende plugin-nal kompatibilis
 • közösen használható a Classic és Mini Firewire csatlakozású modellekkel

Ára az USA-ban 1295 USD körül várható, nálunk meg majd kiderül a Musikmesse után. További infók a Solid State Logic weboldalán.

További infó, hogy az SSL nem kevesebb mint 5 terméket fog bemutatni, köztük egy 16 sávos mini keverőt is, mely igazából 32 sávosnak is tekinthető a bemeneti duplázások miatt, valahol 4.5 millió forintnak megfelelő áron. Erről többet akkor, ha a pletyka szintjéről valódi technikai részletekkel szolgáló hírré válik.

Kiszivárgott infó: SSL Duende PCIe
Cimke:                                                             

2 thoughts on “Kiszivárgott infó: SSL Duende PCIe

 • 2008-03-03 at 21:18
  Permalink

  Te is tudod szerintem hogy szándékosan zárt a rendszer. Én is a nyitás mellett lennék, de tudod az SSL névhez mindig is a csúcsminőséget lehetett társítani.

  Ha egy nyílt rendszeren bárki barkácsolhatna kérdéses minőségű és stabilitású plugin-eket az valószínűleg komolyan érintené az SSL hírnevét és ezt nem szeretnék.

  Válasz
 • 2008-03-03 at 19:52
  Permalink

  nagyon nagyon sajnálom hogy nem lehet rá fejleszteni, pedig könnyüszerrel csinálhatnának creamware rendszerü platformot az analog devices visualaudio segédprogijával :pp

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük