A Hollywood Impluse Responses a Numerical Sound-tól 20 nagysikerű mozi tereit adja vissza. Olyan filmekről van szó, melyek hanganyagait híres stúdiókban és koncert termekben rögzítették, így tulajdonképpen azok hangzását kaphatod a kezed közé.

A HIR egy másik érdekességgel is szolgál: az impulzusválaszok olyan módon lettek kialakítva, hogy az egyes hangszerek, hangszercsoportok vagy a teljes zenekar hangzása alakítható, változtatható legyen. Ezzel tulajdonképpen egyes sávok “színét” lehet meghatározni, olyan jellemzők mentén mint sötét, világos, meleg, hideg, lapos, stb.

Numerical Sound Hollywood Impulse ResponsesA valósághű hangzás érdekében még egy funkció áll rendelkezésre: az egyes hangszerekhez speciálisan szűrt (high-pass) visszhang impulzusok találhatók, melyek az adott hangszer fizikai jellemzőihez igazítottak. Ez a 6 darabból álló készlet a C2, G2, C3, G3, C4 és G4 hangokhoz társított. Ha pl. egy szóló hegedű sávod van, akkor a G3 visszhang impulzus pontosan visszaadja a hegedű által lefedett frekvenciatartományt, vagy pl. a C3 tökéletes csellóhoz, stb.

Minden a 20 visszhang impulzus 5 variációval rendelkezik, és ezekből 6 egyedi szett található az összesen 600 visszhang impulzushoz. A jel/zaj viszony nagyobb mint 130dB.

A HIR kifejezetten filmekhez készült, és a filmekben használatos dramatikus effektek eléréséhez kiváló. A HIR csomag nem tartalmaz lejátszót/plugin-t, ezért használatához szükséges egy konvolúciós plugin vagy a szekvenszer/host által natívan támogatott konvolúciós eljárás.

A HIR csomagban 2 CD található, mérete összesen 1.1 GB, ára 130 USD MSRP. További infók, audio demók és technikai részletek a Numerical Sound weboldalán.

Numerical Sound impulzusválaszok
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.