Az SM Pro Audio 3 újdonságot mutatott be a Musikmesse-n: a V-Box, V-Rack és V-Pedal VST kompatibilis hardver eszközök.

A VST és VSTi plugin-ek feltölthetők a V-Box, V-Rack vagy V-Pedal eszközökbe, melyekben külső számítógép igénye nélkül futhatnak (valószínű, hogy belül valamilyen Linux alapú rendszer működik).

 

SM Pro Audio V-Box front
SM Pro Audio V-Box back

A V-Box egy kompakt modul a VST/VSTi plugin-ek futtatásához, elsősorban billentyűsök és DJ-k számára tervezve. Több plugin is futtatható szimultán, a plugin-eket láncokba, split-ekbe és layer-ekbe lehetséges szervezni. Teljeskörű MIDI kontroll támogatással rendelkezik a plugin paraméterek külső vezérléséhez.

 

SM Pro Audio V-Pedal front
SM Pro Audio V-Pedal back

A V-Pedal elsősorban gitárosok számára tervezett eszköz, mikrofon és vonalszintű bemenetekkel, programozható lábkapcsolókkal és körbeforgó potikkal, TFT kijelzővel, expression pedállal.

 

SM Pro Audio V-Rack

A V-Rack a V-Box-al megegyező funkcionalitással rendelkezik, továbbá található rajta egy pár szimmetrikus sztereo audio bemenet és szimmetrikus kimeneti párok. Stúdiós használatra ajánlott elsősorban, de élő alkalmazásban is megállja a helyét, többkimenetes szintetizátor modulként vagy effektprocesszorként. A V-Rack-ben jó minőségű AD/DA konverterek találhatóak.

Minden V modell konfigurációs szoftverrel rendelkezik, mely PC és Mac kompatibilis. A szerkesztőben elkészített patch-eket, bankokat/preset-eket lehetséges feltölteni a hardverbe standalone használathoz, USB kapcsolaton keresztül.

A V-Box, V-Rack és V-Pedál 2008 végén lesz elérhető, árakról még nincs információ. További részletek az SM Pro Audio weboldalán.

SM Pro Audio Musikmesse újdonságok
Cimke:                                 

2 thoughts on “SM Pro Audio Musikmesse újdonságok

 • 2008-03-13 at 22:56
  Permalink

  Hát nem hiszem hogy nagyon meglepődnél. Intel proci, minimál Linux, kompakt alaplap, memória, integrált IO – ennyi.
  Nem nagyon lehet más mint a Muse Receptor, azt vágod? Szerintem kerestek egy ipari alkalmazásra tervezett mini rendszert és bedobozolták, kivezették az RS-232-t MIDI csatira, sok munka nem lehetett vele.

  Az más kérdés, hogy mekkora ennek a piaca. Nem nagyon látok Receptor installokat sem, persze a weboldalukon reklámozzák hogy ki hol használja, de annak nagy része promó lehet…

  De jó, hogy lett a Receptor-nak konkurenciája, esnek az árak…

  Válasz
 • 2008-03-13 at 19:42
  Permalink

  megnéznéménezt belülről. Hol a táp ?:D

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük