Az SPL moduláris Rackpack rendszerének korábbi 3 modulja mellé 2008-ban 6 másik társul, így a kialakítható konfigurációk száma minden stúdiós és élő környezethez jelentősen bővült. További újdonságok a Phonitor high-end mastering fejhallgató erősítő és a top-of-the-line Frontliner channel strip.

 

SPL Rackpack modulok

Rackpack EQ modulok:

  • Bass Ranger: grafikus EQ passzív szűrőkkel a basszustartomány processzálására
  • Vox Ranger: grafikus EQ passzív szűrőkkel a vokálok processzálására
  • Full Ranger: grafikus EQ passzív szűrőkkel a teljes frekvenciaspektrum processzálására

Az EQ modulokban minden szűrő egyedi komponensen alapul. Az EQ modulok megjelenési ideje 2008 június.

Rackpack Twintube modul: csöves effektprocesszor, a szaturáció állításának lehetőségével és harmonikusok kontrolljával. A két effekt külön-külön és együtt is használható, az SPL elsősorban egyedi track-ek processzálására ajánlja. Megjelenési ideje 2008 május.

Rackpack De-esser modul: a standalone SPL de-esser Rackpack modul verziója, az automatikus működés mellett manuális frekvenciakontrollal 4.5 – 9 kHz tartományban. A kompresszió helyett a fáziskioltás a működésének alapja. Megjelenési ideje 2008 június.

Rackpack Dynamaxx modul: a duál csatornás standalone Dynamaxx Rackpack modul verziója, mindössze 2 kontrollal: kompresszió és make-up gain. Az egyszerű kezelőfelület ellenére a standalone verzióval megegyező hangot ad, megjelenési ideje 2008 június.

 

SPL Phonitor

Phonitor: 120V-os fejhallgató erősítő, a monitor hangfalak tökéletes helyettesítésére, a hangfalak elrendezését és megszólalását a Crossfeed, Speaker Angle, és Center Level paramétereken keresztül szimulálja. A Phonitor az SPL high-end fejhallgató modulja, kifejezetten mastering célokra fejlesztett, mely később standalone eszközökben és valószínűleg egy dedikált Rackpack modulban is megjelenik. Megjelenési ideje 2008 május.

 

SPL Frontliner

Frontliner: recording channel és kompakt analóg processz rack. Egy olyan kompakt channel strip, mely előfokot, de-esser-t, kompresszort, EQ-t és csöves kimenetet tartalmaz. Az egyes szekciók dedikált I/O-val rendelkeznek, ezért külön-külön más külső eszközökkel is együtt használhatóak. Hibrid A osztályú előfok, diszkrét erősítő fokozattal és egy változtatható karakterisztikájú csöves szekció teszik az SPL jelenlegi csúcs channel strip megoldásává. Megjelenési ideje 2008 október.

A 2008-as újdonságokról további infókat az SPL weboldalán olvashatsz.

Az SPL 2008-as újdonságai
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük