Két weboldalt szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, mindkettőn open-source videókat tudtok letölteni.

vjvault.com logoA VJVault kifejezetten VJ loop-ok és videók megosztására jött létre. Megjelenése nagyban hasonlít a YouTube kezelőfelületéhez (ami itt kifejezetten előny), a rajta található tartalmak ingyenes feliratkozás után válnak elérhetővé. A tartalmak címkékkel vannak ellátva a könnyebb keresés érdekében és tematikus videócsatornák csoportosítják a logikailag összefüggő videókat, plusz rendelkezésedre állnak a videómegosztó oldalakon megszokott közösségi szolgáltatások is.

archive.org logoAz archive.org nemcsak videók, hanem audió, szöveg, szoftverek archívuma. Minden általuk host-olt anyag open-source, vagy Creative Commons licencel ellátott. A fórum alapú megjelenítés nem a legszebb de rettenetesen sok anyagot tartalmaz, könnyen kereshető formában, ráadásul véleményedet megoszthatod másokkal és értékelheted is az ott található tartalmakat.

Mindkét weboldalon külön-külön és együtt is találsz annyi anyagot, amivel komplett előadások építhetők fel a semmiből, vagy kiegészítheted a már félkész projekteket, illetve ha specifikus videókat keresel egy témában akkor jó eséllyel ezeken az oldalakon megtalálod amire szükséged van.

Open-source videók
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük