A WK-Audio új kontrollert mutatott be, a Steinberg Nuendo 4-re specializálva. A kontroller felülete elsősorban a mix munkafolyamatokban segíti a felhasználókat.

WK-Audio ID-MIX front

A kontroller alapját itt is az a fader modul adja, mely a korábbi ID-Controller-ben már bizonyított: 12 motorizált, érintésérzékeny fader található rajta, a fader-ek felett LCD-vel, melyen a track neve és a modul státusza is megjelenik. 12 további, LCD-vel ellátott körbeforgó poti használható további csatorna kontrollerként. A FLIP funkció segítségével az egymás alatt elhelyezkedő fader és poti modulok felcserélhetőek, így 24 csatorna vezérelhető kényelmesen.

A potik további funkciója az EQ, aux és studio buszok, valamint a plugin-ek szerkesztése – a Page poti segítségével akár 1188 paraméter szerkesztése is megoldható. A kezelőfelület tetején elhelyezkedő Global modul biztosítja a gain és pan beállításokat, valamint egy aux/studio buszt az összes csatorna számára. A track-ek modul osztályokba szervezhetők, valamint az Expand funkcióval kibonthatók – ezzel több mint 100 csatorna kezelhető könnyedén kis helyen is.

WK-Audio ID-MIX control section

Az ID-MIX elsősorban a Nuendo 4-el való közös munkára fejlesztett, ennek megfelelően a Nuendo 4-ben bevezetett automatika rendszer legfontosabb funkciói integráltak a kontroll felületbe. A transzport szekció 21 gombbal és egy jog wheel-el segíti a marker-ek és event-ek kezelését. ASCII billentyűparancsok biztosítják 40 további funkció közvetlen elérését. A control room szekció bemeneti/kimeneti mátrix-al rendelkezik, mono/sztereo, front/rear, LFE és L-R módok közötti váltási lehetőséggel – ezzel a Nuendo master szekció megfelelő funkciói közvetlenül elérhetők. Opcióként a kontroller motorizált joystick-el is rendelhető.

Az ID-MIX Németországban készül prémium hardver komponensekből. Itt megnézheted a promó doksit, további infók a WK-Audio weboldalán.

WK-Audio ID-MIX side

WK-Audio ID-MIX kontroller
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük