Ki emlékszik a 90-es évek legendás (re)szintetizátorára, a Technos Axcel-re? Amiből mindössze 39 darab készült, utána pedig hosszú álomba merült? Nos, úgy néz ki, hogy a eljött a királyfi, Csipkerózsika felébredt álmából és hamarosan színre lép. Csak emlékeztetőként, így nézett ki a Technos Axcel:

Technos Axcel

 

Ehhez képest, az IDARCA-Audio bejelentése alapján hamarosan a kezünkbe kaphatjuk az Axcel II szintetizátort, a Technos Axcel utódát. Az Axcel II-ben dolgozó RPP processzor az IDARCA szabadalma, dinamikus párhuzamos architektúrával rendelkezik, mely teljesen új valósidejű szintézist/reszintézist és audio jelfeldolgozást biztosít.

Az Axcel II 3 szintézis módot fog nyújtani:

Axcelink szintézis: az Axcel II kiterjesztett szintézistechnikája. Egyedi cellák közötti interakción alapul. Kapcsolatok hozhatók létre cellák között, a bemeneti jelek integráltak a feldolgozási láncokba és makrók állnak rendelkezésre a logikailag egy egységbe tartozó modulok kezeléséhez.

Axcel II Axcelink szintézis

 

Additív szintézis: az eredeti Axcel szintézistechnika továbbfejlesztett változata, az Axcelink szintézis specializált, szűkített területe. A hangok létrehozhatók a modulok által, vagy kinyerhetők már kész hangfájlokból. A grafikus felhasználói felületen MIDI kontrollerek segítségével lehetséges az egyes paraméterek párhuzamos modulációja. Az additív szintézis 256 cellát használ.

Axcel II additív szintézis

 

Analóg szintézis: az Axcelink szintézis egyszerűsített módozata, a klasszikus analóg szintetizátorokat felépítő modulok találhatók meg benne, azok teljeskörű MIDI kontrolljával együtt

Axcel II analóg szintézis

 

Az Axcel II architektúrával megvalósíthatók már korábban létező, ismert szintézistechnikák és jelfeldolgozó modulok, továbbá az egyes szintézistechnikák egyedi komponenseinek összekötésével teljesen újak is létrehozhatók. A szintézistechnika bővítőkkel valósidejű reszintézis, fizikai modellezés, wavetable szintézis, FM, wavelet-ek, vokóder, stb – a nyitott architektúrának köszönhetően minden megvalósítható és kombinálható.

 

Az Axcel II 2 verzióban lesz elérhető:

  • Axcel II PCI: PC és Mac szoftverrel rendelkező PCI kártya, ezt 4-6 hónapon belül ígérik: 256 cella (16 hang), 2 db. I/O 24 bit / 48 kHz-en, MIDI interfész és digitális interfész
  • Axcel II SAS: standalone rendszer, 8 – 12 hónapon belül várható: 256 cella (16 hang), 1U magas külső rack, 2 db. I/O 24 bit / 48 kHz-en, DSP kontroller, 4 db. USB 2.0 csatlakozó, SD memóriakártya slot

Opcióként mindkét modellhez további szintézistechnika és feldolgozó cella bővítések, további I/O bemenetek és kimenetek, az Axcel II SAS-hoz pedig további memóriakártya formátumok és 12 hónapon belül egy érintésérzékeny színes grafikus konzol is kapható lesz.

További információk az IDARCA-Audio weboldalán.

IDARCA-Audio Axcel II szintetizátor
Cimke:                                                     

Egy gondolat a “IDARCA-Audio Axcel II szintetizátor” -hoz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük