Az Ableton Live GUI a maga nemében páratlanul nagyszerű – vektoros, ezért korlátlanul átméretezhető, rengeteg színkombináció szolgálja az egyedi igényeket és a sötét/világos helyeken való munkát. A beállítások között a “Look and Feel” szekcióban lehetséges a színkombinációk kiválasztása, erről bizonyára mindenki tudott, de ha mégsem, akkor most kipróbálható…

De tudtátok, hogy további skin-ek letölthetők az Internetről? Vagy hogy lehetőség van saját készítésére?
A már kész skin-ek letöltéséhez keresd fel: http://sonictransfer.com/ableton-live-skins/
A skin editor szoftver itt található: http://sonictransfer.com/ableton-live-skin-editor.shtml

Ableton Live Skin Editor

A jó hír az, hogy a Skin Editor megkapta a zöld jelzést az Ableton gárdájától, és nem kell aggódnod a Live stabilitása miatt – az általad készített új skin-ek, semennyiben nem befolyásolják a Live működését.

Az Ableton Live skin-ek könyvtára PC-n: Program FilesAbletonLiveResourcesSkins
Mac-en a Skins könyvtár a Live alkalmazáson belül található. Jobb klikk vagy CTRL+klikk a Live alkalmazásra és válaszd a Show Package Contents menüpontot a skin-ek eléréséhez.

Ha egy új skin-t szeretnél használni, be kell az másolnod a skin-ek könyvtárába. A bemásolás után újra kell indítanod a Live-ot (ha éppen futott másolás közben). A Live elindulása után az Options/Preferences/Look and Feel fül Colors szekciójában találod a skin-eket (Ableton Live 6 esetén).

Van kedvenc skin-ed Live-ban? Ha igen, akkor melyik az?

Ableton Live skin-ek és Skin Editor
Cimke:                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük