A VRSonic 3D akusztikai megoldásairól már korábban olvashattál nálunk. A VRSonic nem kisebb célt tűzött ki maga elé, hogy élethű dinamikus 3D környezeteket tervezhessünk és valósíthassunk meg.

Most megjelent VibeStudio Designer 1 alkalmazáscsomagjuk, mely 4 egyedi alkalmazás együttes használatán keresztül igazán komoly lehetőségeket ad a kezünkbe. Az összes alkalmazásuk alapja saját fejlesztésű valósidejű, párhuzamos feldolgozású SoundScape3D motorjuk, mely elméletileg végtelen számú hangforrást képes térben szimulálni, miközben reverb, elnyelődés és mozgás algoritmusok is alkalmazhatóak a hangokra – mindez valós időben. A létrehozott 3D környezetek függetlenek a lehallgatási környezettől – a lehallgatási/prezentációs módok a fejhallgatótól akár 32 hangfalon keresztüli lehallgatásig dinamikusan változtathatók a pan algoritmusoknak köszönhetően. Ezzel elkerülhető a külön mix-ek készítése mono, sztereo, 5.1, 7.1, stb lehallgatási környezetekhez. Ha ez nem lenne elég, ott vannak a térben elhelyezhető geometriai struktúrák, melyek akusztikai jellemzőkkel ruházhatók fel.

Mielőtt nekiugranál – ez nem klasszikus zenei alkalmazás. Leginkább a játékfejlesztők és virtuális valóságban utazók fogják hasznát venni, de kutatási céllal is felhasználható, mérésekhez, szimulációkhoz, stb.

A VibeStudio Designer 1 ingyenesen kipróbálható, ára 1295 USD. További infók a VRSonic weboldalán.

VRSonic VibeStudio Designer 1
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük