Ó igen… alig jelent meg a cikk az EU parlamentben az ISP szűrésről való szavazásról, máris további bíztató fejlemények történtek, ezúttal pont a “tesztüzemet” végző a briteknél. Az ISP szűrés ugyanis csak akkor lehet hatékony, ha abban majdnem minden szolgáltató részt vesz, különben oda a kontroll és csak az ügyfelek elvesztését fogják zsebre tenni. És úgy néz ki, Angliában most valami elkezdődött…

Az angol TalkTalk szolgáltató nyilatkozatban tagadta meg az ISP szűrés bevezetését hálózatán. A TalkTalk tulajdonos Carphone Warehouse cég ügyvezetője, Charles Dunstone nyilatkozata: “Álláspontunk nagyon világos, ügyfeleink szolgálatára köteleztük el magunkat, és nem tevékenységük nyomon követésére az Interneten”.

A nyilatkozat további részében Dunstone a kiadókat hibáztatta, mert képtelenek alkalmazkodni a megváltozott üzleti környezethez, egyúttal kategorikusan elzárkózott ügyfeleik adatainak kiadásától vagy a hálózati szolgáltatás felfüggesztésétől/megszüntetésétől. A BPI hevesen reagált a nyilatkozatra, melyben kiemelik, hogy nem kérték az ISP-ket netrendőri szerepekre, pusztán a BPI által átadott információk alapján való cselekvést várják el az ISP-ktől. Források szerint a BPI pert indított a Carphone Warehouse ellen.

A briteknél sem hajtja mindenki önként igába a fejét
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük