A zeneipar nagy veszteségei közé sorolható Daniel Hansson, a svéd Elektron alapítójának halála. Daniel olyan hangszereket adott az elektronikus zenészek keze alá, mint a Monomachine, a Machinedrum és a SIDstation.

Daniel tisztelői most szeretnék leróni hálájukat egy zenei válogatás keretében. Az Elektron semmilyen módon nem vett részt a projektben, pusztán a felhasználók/zenészek kezdeményezéséből indult a projekt.

Daniel Hansson tribute

A résztvevők között neves és kevésbé ismert alkotók is szerepelnek mint: Autechre, Beautiful Planet Earth, Boom Bip, dDamage, Daedelus, Dntel, Erase, Emnine, Future Image, Honey Claws, How Dragons Disappear, John Starlight, Jon Martensson, John Tejada, Kero, Landstrumm, Material Object, Micronaut, Music International, Orsan Kart, Pelektor, Proxy, scutopus, TS3K, The Brown Moth, Tiga, The Sea and Cake, TreD Grp, Van Basten, AEVSVS, Wanker’s United.

A 30 dal 5 USD áron megvásárolható, a bevételeket Daniel kedvenc alapítványának a World Wildlife Found-nak utalják át. A vásárlással együtt egy SIDstation-t is nyerhetsz.

További 25 dal tölthető le ingyenesen Creative Commons licenc alatt.

A szervezők mögött nem áll semmilyen anyagi támogatás, ezért minden cikket, utalást és linket köszönnek, amik segítenek a promócióban.

Daniel Hansson emlékére
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük