Prof. Dr. Fritz SennheiserA Consumer Electronics Association (CEA) bejelentette, hogy az elektronika úttörőjének számító Prof. Dr. Fritz Sennheiser a Hall of Fame tagjai közé került. A 95 éves, Sennheiser Electronic GmbH & Co. alapító az “Alapítók és feltalálók” kategóriában nyerte el a zsűri ajánlását.

A Sennheiser részéről köszönettel vették tudomásul a jelölést és a közleményben kiemelték, hogy az idős professzor még mindig aktívan foglalkozik a cég ügyeivel és megtisztelve érzi magát, amiért az amerikai elektronikai ipar méltónak találta őt az elismerésre.

Fritz Sennheiser RF vezetéknélküli technológiát és elektroakusztikát tanított a hannoveri egyetemen és irányítása alatt a cég sok jelentős fejlesztéssel járult hozzá az elektronikai iparhoz: puskamikrofon az 1950-es évekből, nyitott fejhallgatók a 60-as években, infravörös átviteli technológia a 70-es években és multichannel vezetéknélküli technológia a korai 80-as években.

A professzor az októberi hivatalos eseményen kerül be hivatalosan a Hall of Fame tagjai közé, 11 jelölttársával egyetmeben. További infók a Sennheiser weboldalán.

Prof. Dr. Fritz Sennheiser a Consumer Electronics Hall Of Fame tagjai között
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük