A Sound Control Holdings és a Turnkey, Britannia legnagyobb hangszer disztribútorai április 30-án csődvédelmet kértek maguk ellen. Több mint 160 alkalmazottat bocsátanak el, és felfüggesztik a telesales és internetes rendeléseket is. Csődbiztosnak a Deloitte-ot jelölték ki.

Már több mint 18 hónapja folyt a befektető keresése, hogy elkerülhessék a csődöt – mint a helyzet mutatja, sikertelenül. Ugyanakkor azt is mutatja, hogy a Turnkey féle, zenei szupermarket hozzáállás nem működött és sokkal inkább specializáltabb, korrekt tudással támogatott szolgáltatást igényelnek a vásárlók. A hír hallatára beindultak a netes fórumok (a legtöbb infó a Sound On Sound fórumon kering), és sok helyen felbukkantak azok az eddig visszatartott személyes tapasztalatok, vélemények és félig-meddig belső infók (az elbocsátásra váró dolgozók részéről) melyek alapján a PR + marketing által felépített, kifelé mutatott arculat mögötti valós belső működés és viszonyok megítélhetőek. Nem csoda, hogy sok a keserűség és negatív tapasztalat, de persze ilyenkor inkább ezek bukkannak fel, mint a pozitív kommentek.

Ezzel a legrosszabb helyzetbe azok a kis gyártók kerültek, akik exkluzív szerződésben álltak a Turnkey-vel, mint disztribútorral. Azok az ügyfelek akik előrendeléseket adtak fel a jövőben megjelenő termékekre most szintén feltehetik a kérdést maguknak, hogyan tovább?

A konkurencia persze nem habozott reagálni a helyzetre, legjobban a Digital Village húzása tetszik, akik vállalták, hogy a Turnkey ügyfeleinek mindenben támogatást nyújtanak, tech support és jótállás terén is, sőt az elbocsátott Turnkey alkalmazottak önéletrajzait is szívesen fogadják. Jó húzás, le a kalappal…

Sound Control és Turnkey: csődvédelem
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük