A Napster, az eddig csak a feliratkozás alapú disztribúciós modellt alkalmazó MP3 szolgáltatás megnyitotta online boltját. A sajtóközleménynek megfelelően több mint 50%-al több dal található meg náluk mint a konkurenciánál, összesen több mint 6 millió.

A feliratkozás nélküli web-es verzió nem túl impresszív, sajnos. Azok az érdeklődők akik először találkoznak a szolgáltatással csalódni fognak: komoly lemaradás tapasztalható az iTunes és Amazon.com mögött, és a dalok száma nem kompenzálja a gyenge felhasználói élményt, akárhogy is nézzük. Egyszerű layout, nincs információ az albumról vagy előadóról, nincsenek felhasználói értékelések. A keresésnél nekem sokszor adott irreleváns találatot. Az árak csak akkor láthatóak, ha az egérkurzor az album gomb fölé kerül, az egyes dalok címei mellett nem láthatóak az egyedi árak. Ugyan a sajtóközlemény kijelenti, hogy “a legtöbb album” 9.95 USD, de jó lenne ezt látni… Az egyes dalok ára 0.99 USD.

A web-es verzió Firefox és Internet Explorer kompatibilis Windows-on és Firefox kompatibilis Mac-en. A dalok 256kbps bitrate kódolásúak. Sajnos, a Napster kissé későn kapott észbe, a jelen kialakult piaci erőviszonyokat ez a próbálkozás nem fogja megingatni.

A Napster MP3 boltjáról
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük