Az ausztrál SmartAV eddig sem kispályás eszközökben utazott és legújabb érintőképernyős kontrollerük, a Tango sem az – viszont ez már sokkal közelebb áll az átlagember pénztárcájához. Audio/Video/VJ feladatok és specializált területek esetén is megállja a helyét, és nem csak konkurenciát jelent a Jazzmutant kontrollereknek (legalábbis technikai szempontból, mert más árkategória), hanem komplexebb, egyszersmind intuitívebb megoldásokat tud felmutatni.

SmartAV Tango touchscreen controller

Amit az előzetes infók alapján tudni lehet:

  • 22″-es touchscreen felület
  • moduláris kontroller felület, a rendelkezésre álló grafikus elemekből és blokkokból lehet építkezni
  • testreszabható az adott munkafolyamat kívánalmai szerint
  • opciós bővítőkártyával további touchscreen felületeket lehet összekötni a nagyobb méret és jobb áttekinthetőség érdekében
  • folyamatos fejlesztés, további vizuális elemek
  • Ethernet kapcsolat a számítógéppel
  • fejlesztőkészlet, amivel bármilyen alkalmazási területhez elkészíthető a vezérlőfelület

Ára 5000 EUR körül várható, ez nem olcsó, de a tudásához képest nem is horribilis. Egyelőre nem sok infó található róla (pl. az sem világos, hogy multitouch felület-e, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem…), de itt a promo PDF a funkciók bővebb leírásával – és nagyon jó dolgokat tud, egyelőre az Apple Logic 8-at és Steinberg Nuendo 4-et képes kiszolgálni. Nem véletlen, hogy a fejlesztőkészletet hajlandók megosztani az érdeklődőkkel, így lehet a legkisebb befektetéssel a legnagyobb alkalmazási területet lefedni – valószínűleg a felhasználók fogják elkészíteni a további alkalmazások számára a kontroll felületeket.

A rendelkezésre álló információk megtekinthetők a SmartAV weboldalán.

Tango: touchscreen kontroller Nuendo 4/Logic 8-hoz
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük