A januári NAMM-on a LinnDrum II minden mást elnyomott – mindenki erről beszélt, azonnal akarták az emberek, pedig a kiállított prototípus csak a doboz volt, működő operációs rendszer és sound engine nélkül. Azóta eltelt pár hónap és a fejlesztők csendbe burkolóztak, ami sok-sok türelmetlen vásárolni szándékozó zenészt eredményezett. Most végre megtört a hallgatás fala, itt vannak a részletek, a megjelenés időpontja és előrendelhető a cucc.

Mikor? 2008 végén, de ez továbbra is csak becsült dátum.
Mennyiért? 1400 USD a dgitális verzió, 1800 USD a plusz 4 analóg hangos szintetizátorral (Dave Smith Instruments Prophet 08 vagy Evolver, ez utóbbi a valószínűbb, de mivel már nincs gyártásban, lehet hogy mégis Prophet lesz benne) kibővített változat
Előrendelés: nem kell elkötelezni senkinek magát, csak egy email-t kell küldeni a support@rogerlinndesign.com címre és máris felkerültél a listára (akkora az érdeklődés, hogy tuti nem marad a nyakukon egy példány sem, ha valaki netán mégis meggondolná magát)

Roger Linn + Dave Smith LinnDrum II Analog
Roger Linn + Dave Smith LinnDrum II Digital

Kiemelt specifikáció újdonságok: (a korábbi specifikáció részleteit itt olvashatod)

 • realtime operációs rendszer, a legritkább esetben kell leállítani a lejátszást a műveletekhez
 • modulált filter-ek és rezonátorok
 • realtime é step recording, animált pad-ek
 • felvételek Compact Flash memóriakártyára
 • egy rakás kontroll, nyomógombok, kiosztható fader-ek, lábkapcsoló és expression pedál jack-ek
 • 8 kimenet, 4 további az analóg modell esetében
 • MIDI és USB, USB Mass Storage Class támogatás

További részletek, teljes specifikáció lista és egyebek a Roger Linn Design weboldalon.

Dave Smith + Roger Linn: LinnDrum II részletek, előrendelhető
Cimke:                                 

2 thoughts on “Dave Smith + Roger Linn: LinnDrum II részletek, előrendelhető

 • 2008-07-07 at 13:26
  Permalink

  A digitális dobbal szerintem semmi baj nincs. Az MPC nem digitális? Vagy a groovebox-ok? És nem szólnak rosszul…

  Az Evolver “hibája” egyértelműen a digitális effekt szekció az analóg jelútban. Az effektek miatt történik egy AD és egy DA konverzió, ami miatt nagyon sok felhasználó szidja a hangját. Ez itt a dob részen nem lesz, az analóg szinti részen kérdéses, hogy hogyan lesz megvalósítva, de amennyiben az analóg szintit kell bevezetni a digitális jelútba, akkor csak 1 AD konverzió szükséges, amit ma már nem kunszt jó minőségben megcsinálni. Effekt szinten pedig reményeim szerint inkább Linn effektek kerülnek bele, pl. az Adrenalinn-ből…

  Az egész koncepció pedig nekem személy szerint azért jön be annyira, mert nagyon szeretnék egy társat az Emu XL-7 mellé. Az Emu-ban nincs sampling, itt lesz! Ráadásul nekem nagyon fontos a live szekvenszer, amit nem kell leállítani és lehet vele könnyen improvizálni, minden MIDI eszközt tud vezérelni , ráadásul minden-egyben koncepció. Egy LinnDrum II-vel én jól elleszek napokon keresztül és semmi más nem kell mellé. Az Emu-val összekötve pedig kész orgia lesz belőle, egyelőre bele sem merek gondolni a lehetőségek tárházába. Igazából már le is tettem az MPC vásárlásról, inkább a LinnDrum.

  És akkor még nem is szóltam arról, hogy mit tudok majd vele csinálni VJ területen – az Emu is odaver minden kontrollernek (leglábbis az én ízlésem szerint), a LinnDrum sem lesz gyengébb.

  Válasz
 • 2008-07-07 at 12:03
  Permalink

  hova a nagy erdeklodes? ha jol ertem a dobresz full digitalis lesz, az evolver meg hat khm… eleg fosul szol (legalabbis regi hasznalt analog vasak leszoljak es olcsobbak is…)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük