A MOTU megjelentette az UltraLite mk3 kompakt Firewire audio interfészt. A Firewire buszról és adapterről is működik, beépített mixer és effektek, 192kHz-es AD/DA konverterek találhatóak rajta, számítógépes és standalone működés áll rendelkezésre, plusz MIDI I/O-t is tud.
MOTU UltraLite mk3 front
2 mikrofon/Hi-Z + 6 TRS analóg bemenet található rajta, 8+2 analóg kimenet, sztereó SPDIF I/O és fejhallgató kimenet. A mikrofon/Hi-Z előfokok 24dB gaint képesek adni digitálisan vezérelt 1dB-es lépésekben, egyedi +48V fantomtáppal és 3 fokozatú 0/-18/-36dB pad kapcsolóval ellátottak. Ráadás az SMPTE timecode szinkronizáció, beépített generátorral, master és slave üzemmódban is használható, az SMPTE Console szoftverrel pedig minden szinkronizációs paraméter vezérelhető. Standalone módban a MIDI bemenet automatikusan kikerül a kimenetre. Az RCA csatlakozókon kivezetett sztereó SPDIF max. 24 bit / 96kHz mintavételezést kezel.
MOTU UltraLite mk3 back
A lelke a MOTU-tól már megszokott és bevált CueMix FX DSP mixer, mely itt 10 x 14-es konfigurációban található meg. A 14 busz mindegyike egyedileg vezérelhető és effektezhető, konfigurációk menthetőek el és tölthetőek vissza kívánság szerint. A számítógépes felvételek szárazon, effektezve, vagy szárazon a zenészek számára effektezett mix-el is megoldhatóak. Brit pultok után modellezett 7 sávos parametrikus EQ, kompresszió (leveler és LA-2A klón) és az akár 60 másodperces lecsengést is tudó Classic Reverb segítik a jobb hangzást, és az előlapról is állíthatóak a paraméterek a számítógépes felület mellett. Talkback és listenback, mono/sztereó működés Mid/Side dekóderrel és teljeskörű szoftveres szintkijelzés is rendelkezésre állnak. A CueMix FX DSP mixer funkciói részletesen olvashatóak a MOTU 896 mk3 Firewire audio interfészről szóló hírben, természetesen csak a bemenetek/buszok száma változik az UltraLite mk3 esetében.
MOTU CueMix FX DSP mixer
PC és Mac kompatibilis, jár hozzá az AudioDesk audio editor szoftver (csak Mac), további infók a MOTU weboldalán.

MOTU UltraLite mk3 Firewire audio interfész
Cimke:                                                             

3 thoughts on “MOTU UltraLite mk3 Firewire audio interfész

  • 2008-07-22 at 00:03
    Permalink

    Ez nagyon király kis műszer! És mennyi lesz az ára?

  • 2008-07-22 at 01:26
    Permalink

    A MOTU ígérete szerint az ára megegyezik az eredeti UltraLite-éval, ami jelenleg a tengerentúlon 600 USD. A hivatalos árat akkor tudjuk meg, amikor a nyár végén forgalomba kerül.

  • 2008-08-02 at 23:05
    Permalink

    Kár, hogy az adat i/o lemaradt róla. Így a 828 mk3 marad nálam a favorit, mert a 896 mk3-on meg midi i/o nincs…

Hozzászólások lezárva