Az E3 konferencián a Nintendo bejelentette a régóta várt Wii Music-ot.

Nintendo Wii Music

Nem kevés zenei alkalmazás jelent már meg a Wii-re, szinte kivétel nélkül házi barkácsolás útján, elképesztően jó ötletekkel és megvalósítással – ezek persze arról szólnak, hogy hogyan is lehet a Wiimote-ot kontrollerként felhasználni. A Wii Music a mainstream Harmonix Rock Band és az Activision Guitar Hero vonalat követi, de itt nincs szükség egyedi, csak a helyet foglaló és drága pszeudo hangszer kellékekre, hiszen a Wiimote-al minden megoldható. Kezdetben 60 hangszer lesz megtalálható a játékban (uhhh… biztos a köztudottan multitalentum Prince is beszerez majd egyet 🙂 ), és természetesen a csoportos játékra koncentrálnak: azaz komplett zenekari előadást is levezényelhettek a haverokkal.

Nintendo Wii MotionPlusAz sem mellékes, hogy a Nintendo további szenzorokat zsúfol a Wiimote-ba, ezzel még tökéletesebb játékélményt biztosítva és egyre újabb felhasználási területeket mutatva. A Wii MotionPlus add-on segítségével pl. már azt is tudja a Wiimote, hogy pontosan hol tartózkodik a térben – ezzel további zenei és videós felhasználási területek sorát nyitva meg.

Itt olvashatod a Nintendo hivatalos bejelentését

 

Ezzel egyidőben az Activision bejelentése alapján a következő Metallica album szerepelni fog a Guitar Hero zenés játékban. Az Aerosmith-el ellentétben itt nem lesz külön kiadás, hanem a Guitar Hero III: Legends of Rock és a Guitar Hero World Tour játékokban lesznek megtalálhatóak a master sávok (melyek persze különböznek a CD-s verzióktól, már a játékélmény miatt is). Szeptemberben lesz a megjelenés, addig is lehet gyakorolni!

Az Activision tovább is megy: a mobil felhasználókat is szeretnék megfogni a konzol játékosokon felül. A Guitar Hero III Mobile mellett új oldalág jelenik meg, Guitar Hero III: Backstage Pass címmel, mely a menedzsment háttérre fog koncentrálni. A játékosoknak két avatár, Axel Steel vagy Judy Nails személyiségén keresztül kell a zeneipar hátterével megismerkedniük, azt elsajátítani és sikerrel venni a kihívásokat, akadályokat. Promóciókat kell szervezni és lebonyolítani, TV, rádió és utcai kampányokat menedzselni, szerződéseket kötni, médiakapcsolatokat fenntartani, próbákat és koncerteket rendezni. Az ötlet, habár nem új keletű (a különféle sportmenedzseri játékokkal Dunát lehet rekeszteni), nagyon jó kiegészítés, mindenki kakas lehet a saját szemétdombján, és mellette sokat lehet tanulni a zeneiparról is – menedzser és promoter aspiránsok számára kötelező!

Wii Music: szabad improvizáció, plusz Guitar Hero hírek
Cimke:                                                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük