Na, ez a kép úgy néz mintha valaki vicceskedni akart volna Photoshop-ban, pedig igaz. A Griton Labs által fejlesztett SenseSurface egy olyan rendszer prototípusa, mely lehetőséget biztosít valódi potik és fader-ek LCD képernyőkre illesztésére.

SenseSurface

Egy X/Y szenzor mátrix csatlakozik a képernyő/monitor hátlapjára, mely USB-n keresztül kommunikál a számítógéppel. A szenzor képes érzékelni a potik pozícióját és mozgását. A potik mágnesesen illeszkednek a monitor felületére hogy sérülés nélkül eltávolíthatóak legyenek, és többszáz órás teszt alatt sem okoznak deformálódást a kijelzőn megjelenő képben. MIDI-t és egérműveleteket használó alkalmazásokat fog támogatni, továbbá kapcsolók, nyomásérzékelők és analóg érintőkapcsolók, deformálódó vezérlőelemek, textúrázott felületű gumi és vibrációs feedback is a fejlesztési tervek között szerepel.

Itt egy videó, mely bemutatja, hogy az ötlet igenis életképes:

A SenseSurface fejlesztés alatt van és semmilyen infó nincs a megjelenési idejéről és egyéb technikai részletekről, de további infók a SenseSurface weboldalán böngészhetőek.

SenseSurface: LCD kijelzőre csatolható vezérlők
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük