Egyszerűen nem lehet valaki olyan egyszerű 🙂 hogy ne fogjon gyanút: a hivatalos megjelenés előtt kiszivárgott albumok az üzleti fogás kategóriájába emelkedtek. A nagy példányszámot hozó népszerű előadók lemezei manapság “valahogy eljutnak” a torrent tracker-ekre, és csak abban van különbség, hogy a kiadó/előadó hogyan reagál a hírre: van aki büszke rá, más dühöng – de annyira felesleges a színjáték, mert ezt már nem vesszük be, hogy csak véletlen lenne.

Az aktuális hír R. Kelly 12 Play: 4th Quarter albumáról szól, mely hétfő/kedd óta már megtalálható a tracker-eken (Mininova link). A Jive Records (UMG) nem adott meg hivatalos megjelenési időpontot, mindössze azt közölték, hogy az év folyamán valamikor később várható a lemez. A hivatalos R. Kelly weboldal is csak annyit mond “coming soon”, és kíváncsi vagyok módosítják-e ezt, most, hogy már kint az album.

Ahogy az eddigi esetekben, most sem várható, hogy a kiszivárogtatás csökkentené az eladásokat, sőt, az eddigi esetekben inkább jót tett az eladásoknak az extra promóció. Nekem meg van egy sanda gyanúm, hogy a Mininova a színfalak mögött megállapodást kötött a kiszivárogtatott megjelenésekről, mert valahogy mindig náluk bukkannak fel először a lemezek.

Üzleti fogás lett a kiszivárogtatás, R Kelly van soron
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük