bbPress logoNos, ez is megvolna… A fórum cseréjével egyidőben elkészítettem a magyar bbPress fordítást is.

Adtam magamnak egy kis időt, hogy leellenőrizhessem a fordítás helyességét és a kontextust, kb. 2 hét alapos teszt van mögöttem. Bizonyos részek ellenőrzésére nem volt lehetőségem, ezek kivétel nélkül a telepítési és működési közbeni hibaüzenetek és információs szövegek – egyes hibák nem álltak elő, de az angol fordítás itt is törekedtem a leginkább felhasználóbarát megfogalmazásokra és a világos, érthető instrukciókra. Remélem, hogy kezdőknek és haladóknak egyaránt meg fog felelni.

 

Letöltés

 

Használati útmutató:

 • a letöltött tömörített fájlt csomagold ki a bbpress/bb-includes/languages könyvtárba, ha nem létezik a könyvtár, akkor hozd létre
 • győződj meg róla, hogy a bbPress konfigurációs fájlodban szerepel a define('BB_LANG', 'hu_HU'); sor, ez utasítja a fórummotort a magyar nyelv használatára

ADSR Fórum

Adni és kapni – magyar bbPress lokalizáció
Cimke:                                         

5 thoughts on “Adni és kapni – magyar bbPress lokalizáció

 • 2010-01-05 at 19:06
  Permalink

  A következőképpen működik a magyarítás.
  Hozz létre egy my-languages könyvtárat a fórum gyökérkönyvtárába és abba rakdd bele a nyelvi fájlokat.
  Köszi

  Válasz
 • 2010-01-02 at 11:35
  Permalink

  Ha adok hozzáféréstaz ftp-hez akkor segítesz megmagyarítani a fórumot? Cserébe kapsz tőlem egy footer linket.

  Válasz
  • 2010-01-05 at 17:45
   Permalink

   Hello,

   ha még nem sikerült megoldani a problémát, akkor:

   – Az általam készített nyelvi fájl kicsit régebbi, azóta már újabb bbpress verziók születtek. Érdemes nemcsak az általam írt módszert megpróbálni, hanem az időközben esetlegesen új vagy megváltozott telepítési stratégiákat is a bbpress FAQ-ból és telepítési útmutatókból.

   – Leginkább arra tippelek, hogy megváltozott a forrás könyvtár ahonnan a nyelvi fájlokat olvassa be a rendszer. Ezt szintén az aktuális bbpress verzió dokumentációból lehet megtudni. (pl. ez történt a WordPress esetében is, és gyanús, hogy itt is valami ilyesmiről lehet szó)

   – Az ADSR Fórum bezárt, nem volt szükség rá az oldal által biztosított hozzászólási lehetőségek mellett. Azóta nem foglalkoztam a bbpress-szel, és nem vagyok napi szinten képben a változásokkal. A nyelvi fájl további gondozását szívesen átadom egy arra alkalmas egyénnek vagy csoportnak. Látatlanban is el tudnám készíteni az újabb verziót, de ezzel az a probléma, hogy bizonyos szóhasználatok, helyesírási stratégiák, kis/nagybetűk és alkalmazási céltól függő kifejezések csak a tényleges használat során derülnek ki, ezért szerintem nem szerencsés úgy készíteni új verziót, hogy az ember nem tudja alaposan letesztelni a változásokat.

   Munkával tele vagyok, de ha végképp nem boldogulsz vele, akkor majd keresek rá pár órát, és ha adsz hozzáférést akkor segíthetek, de időhiány miatt ezt tényleg csak a végső esetben tudom megtenni.

   Válasz
 • 2010-01-02 at 11:30
  Permalink

  Szia
  Mindent úgy csináltam, ahogy írtad és a fórum még mindíg nem magyar? Mi lehet a hiba?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük