A Koblo a szoftveres szintézis pionírja volt 10 évvel ezelőtt, néhány remek hangszerrel. Már jó ideje csend honolt a házuk táján, most viszont újra hallattak magukról – egy új plugin és egy open-source zeneszerkesztő alkalmazás okán.

Az utóbbi az, melynek nagyobb jelentőséget érdemes tulajdonítani – a Koblo Studio névre hallgató alkalmazás Windows-on, OS X-en és Linux-on is fut és jelenleg alpha fázisban leledzik. Még nincs VST vagy AU plugin támogatás, de a tervezett funkciók között szerepel ez is, többek között. A lényeg, hogy már ebben a korai fázisban is jónak tűnik a koncepció és a megvalósítás. Ingyenes, és megéri adni neki egy esélyt.

Koblo Studio

Az új szintetizátor plugin egy 2 oszcillátoros megoldás és a Centaurus névre hallgat. A Vibra9000 filter-ét kapta és cross-platform, standalone vagy VST/AU plugin formátumban elérhető, augusztus 31-ig az újraindulást bevezető nevetséges 7.5 USD áron.

Koblo Centaurus

További infók és letöltések a Koblo weboldalán.

Visszatér a Koblo: open-source zeneszerkesztő és egy új szintetizátor
Cimke:                                                     

Egy gondolat a “Visszatér a Koblo: open-source zeneszerkesztő és egy új szintetizátor” -hoz

  • 2008-08-01 at 07:33
    Permalink

    OSX-en (Leopard 10.5.4 uptodate) annyira bugos, hogy használhatatlan. A kinézete nagyon tetszik, de csak ennyit tudtam kihámozni belőle. Kiváncsi leszek, hogy mikor lesz belőle valami komolyabb dolog. Én így nem adtam volna ki kipróbálásra sem!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük