Bono, a U2 frontembere sokszor szerepelt a médiában humanitárius akcióival, de nem mindenkinek tetszik az amit és ahogyan csinál. Az ellenlábasok egy új online kampányt indítottak, mellyel azt szeretnék elérni, hogy Bono vonuljon vissza a nyilvánosságtól, és amennyiben ez bekövetkezik, egy rakás pénzt adományoznak az AIDS elleni harc érdekében. Viccesnek tűnik, de a kampány mögött meghúzódó okok véresen komolyak.

Bono, Bill Gates, Microsoft, Dell, RED AIDS elleni kampányBono erőfeszítései önmagát fényezőek, nem hatékonyak és semmit nem tesznek a cél érdekében” – állítják a szervezők. “A RED kampány (amelynek Bono társalapítója volt, és olyan cégeket vettek rá az együttműködésre mint a Microsoft, Dell és Apple) 40 millió dollárral többet költött marketingre, mint amennyi pénzt gyűjtött a RED címkéjű termékek eladásából“.

A szervezők továbbá azt is felhozták, hogy Bono Afrikáról “egy túlságosan is leegyszerűsített és elferdített” képet mutat az embereknek, és hogy a “az AIDS elleni világméretű harc vezetői nem kérték Bono frontemberi munkásságát“.

Amennyiben egyetértesz a szervezőkkel, te is társulhatsz a Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria szervezet számára történő adománygyűjtési munkájukban. A felajánlott adományt csak akkor kell befizetned, ha Bono tényleg visszavonul a nyilvánosságtól. A cikk megjelenéséig 1002 dollárt sikerült összegyűjteni.

p.s. Kíváncsi vagyok ez tényleg egy komoly kezdeményezés, vagy csak az aktuális amerikai AIDS konferencia egyik mellékzöngéje. Egy biztos, végre nyilvánosan is elismerték odaát, hogy a HIV vírussal fertőzöttek száma a korábban nyilvánosságra hozott több mint másfélszerese, és elég nagy a para.

Adománygyűjtők kérik Bono visszavonulását a nyilvánosságtól
Cimke:                                 

Egy gondolat a “Adománygyűjtők kérik Bono visszavonulását a nyilvánosságtól” -hoz

  • 2008-08-04 at 20:58
    Permalink

    A legszebb az egészben, hogy mindenféleképpen az afrikai Aids-ces gyerekek szívnak. Jobban megéri elszórtan itt-ott támogatni őket, mint tökét vinni Afrikába.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük