Egy egyedi hangkészletet vehetünk a kezünkbe a SonicCouture jóvoltából. A technikát először 1972-ben Curtis Curtis-Smith alkalmazta, alapja a gyantával bevont rugalmas horgászzsinór, melyet a húrok alatt vezetnek el, így az előadó a zsinór mozgatásával/feszítésével képes vonós-szerű és hajlított hangokat előcsalni a zongorából. Ezt az egyedi, a zongora és a vonós hangszerek közötti fura átmenetet adó hangzást a Bowed Piano hangmintakészlettel nyújtja a SonicCouture, Logic EXS24 és NI Kontakt 2 formátumokban.

Erről van szó:

Egy Baldwin Grand zongorát használtak a mintavételezéshez, minden billentyű alternatív hangmintákkal rendelkezik az attack tranziensek ismétlődésének elkerüléséhez, és billentyűként 3 artikuláció áll rendelkezésre: Normal, Hard és rövid, staccato húzások. A Normal és Hard hangminták végtelen hosszúságúra loop-oltak, és játék közben lehetségesek a Normal – Hard közötti átmenetek a modulációs kerék segítségével, míg a staccato hangminták egy keyswitch-el aktivizálhatók.

A hangkészlet 1. GB méretű, 24 bit/44.1 kHz sztereo hangmintákat tartalmaz, váltakozó round robin layer-ekkel, valamint a zongora fedelében mintavételezett konvolúciós reverb is jön vele. Ára 49 EUR, további infók a SonicCouture weboldalán. Új hangzásokat keresőknek ajánlott!

SonicCouture Bowed Piano
Cimke:                                     

3 thoughts on “SonicCouture Bowed Piano

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük