A Noise.io minden más korábban bejelentett, de még fejlesztési fázisban leledző alkalmazást megelőzve az első igazán komoly iPhone szintetizátor az Amidio fejlesztésében..

A szintézismotor benne az ESFM (Enhanced Subspace Frequency Modulation) technológiát használja, ami az FM egy fejlettebb verziója, iPhone felhasználásra optimalizálva és maximális felhasználói interakciót és könnyű kezelhetőséget biztosít.

Noise.io iPhone synth screenshot

Az ESFM-ről részletesebben:
Az FM szintézis túlságosan bonyolult az átlag felhasználóknak, és emiatt nehéz vele új hangszíneket készíteni (a felhasználók leggyakoribb problémája, hogy nem hallják a változást a paraméterek módosításakor – mert nem világos számukra, hogy hogyan működik az FM szintézis, és milyen módokon tudnak belenyúlni az architektúrába). Az ESFM egy új hozzáállás képvisel az FM tekintetében, mellyel a hangszínek könnyen és gyorsan módosíthatók. 4 operátor alkotja a hangot: a Brother és Sister oszcillátorok hullámformákkal, a Noizer multiband zaj oszcillátor és a Filter modul. Ezek az operátorok modulálhatják önmagukat vagy bármelyik másikat statikus vagy dinamikus módon (LFO, gesztusok, gyorsulásmérő).

Noise.io iPhone synth screenshot

A Noise.io egyelőre monofónikus, és nincs tervben polifónikus verzió, ugyanis az túlságosan sok erőforrást követelne. Használata igen egyszerű, a kezelőfelületen kell az ujjaidat mozgatnod. Van preset tárolás/visszatöltés, tap BPM szinkron, patch randomizáló funkció és gesztus kontrollok a valósidejű vezérléshez. 81 preset-el érkezik, 9 bank, mindegyikben 9 preset található. Egy érdekesen kinéző rács biztosítja a modulációs lehetőségeket. Effektek: sztereo delay, kórus, flanger, phaser, bit crusher, az effektek paraméterei szintén vezérelhetőek az kezelőfelületen keresztül.

Az iPhone verzió ára 9.99 USD, de ígérnek belőle egy hamarosan megjelenő VST/AU plugin verziót is, a desktop alkalmazások minden előnyével. További infók a Noise.io weboldalán.

Noise.io – az első komoly iPhone/iPod Touch szintetizátor
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük