Az Apple egy új szabadalmi kérelmet adott be érintőképernyős DJ alkalmazáshoz. A szoftver 2 lemezjátszó kinézetét és funkcionalitását másolja.

Apple touchscreen DJ app

Attól még, hogy egy szabadalmi kérelmet beadtak, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy a fejlesztés is elkezdődött volna, de mostanában elég sok pletyka szólt arról, hogy az Apple egy touchscreen számítógépen dolgozik, ráadásul az iPhone és iPod Touch mindennek jó alapot szolgáltatnak.

A szabadalmi leírásban találhatók szerint a digitális zenefájlokat két virtuális bakelit képviseli, crossfader és pitch kontrollok is megtalálhatóak. Van hullámforma kijelző, és újjal lehetséges szkreccselni, gesztus kontroll mellett.

Mindenesetre érdekes fejlemény lenne egy ilyen alkalmazás megjelenése – pl. a Native Instruments Beatport SYNC-el szemen – és annak is lenne értelme, ha az iTunes-hoz mixing funkcionalitást készítenének. Persze az Apple nem fog semmit elismerni vagy bejelenteni amíg nincs kész termékük, addig mehet az ötletelés és a pletykák, hogy vajon valósággá válik-e mindez?

Update: Időközben egy érdekes infó jutott a birtokomba. Egy igen frusztrált és dühös iPhone fejlesztő információi alapján az Apple nem enged semmi olyan alkalmazást az AppStore regisztrációba, aminek a nevében szerepel az iTouch. Márpedig ő ezt a nevet nézte ki magának, kiegészítve ezzel-azzal. Egyébként az arc igen jó, ingyenes MIDI kontroller alkalmazásokat fejlesztett iPhone-ra és már jóideje képtelen bármilyen választ kicsikarni az Apple-ből, hogy mikor kerülnek az alkalmazások fel. Vajon az Apple kinézte már magának ezt a nevet egy készülő alkalmazás vagy gép számára?

Touchscreen DJ alkalmazás az Apple-től?
Cimke:                                                             

Egy gondolat a “Touchscreen DJ alkalmazás az Apple-től?” -hoz

  • 2008-08-13 at 15:08
    Permalink

    ismet egy rohejes szabadalom. kapcsoljunk ossze egy meglevo szoftvert (dj mixer) es egy meglevo hardvert (touchscreen) es hasznaljuk egyutt.
    micsoda innovacio…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük