Az M-Audio bejelentette Studiophile DSM1 és DSM2 aktív stúdió referencia hangfalait, beépített DSP-vel. A hangfalak a Digidesign-al közös projekt keretében készültek (értelemszerűen, a Digidesign az M-Audio tulajdonosa).

Mindkét hangfal beépített DSP-vel rendelkezik, melyek a hang tulajdonságainak folyamatos monitorozását és korrekciókat végeznek a tisztább, erőteljesebb és pontosabb megszólalás érdekében. Feladatuk a keresztváltó ponton fellépő fázistorzulás minimalizálása, és ezáltal a valósághűbb lehallgatás biztosítása. További DSP funkciók segítenek a hangfalak optimális elhelyezésében a lehallgató helységben.

M-Audio Studiophile DSM1 reference monitor frontM-Audio Studiophile DSM1 reference monitor backM-Audio Studiophile DSM2 reference monitor frontM-Audio Studiophile DSM2 reference monitor back

Részletek:

 • 1″-es Teteron magassugárzó neodímium mágnessel és ferrofluid hűtéssel – 27kHz-ig pontos
 • custom mélysugárzó, anodizált alumínium tölcsér, mely nagyon alacsony torzítást biztosít (6.5″-es a DSM1-ben, 8″-es a DSM2-ben)
 • beépített DSP, negyedfokú digitális crossover a tiszta hangképért
 • DSP alapú EQ és térbeli elhelyezést segítő eszközök a lehallgatási helység hibáinak korrekciójához
 • bass-reflex port a kontrollált, kerek basszus hangokért
 • nagy sűrűségű ház, jó csillapítás és csökkentett akusztikus interferencia
 • szimmetrikus XLR és 1/4″ TRS analóg bemenetek
 • max. 24 bit/192kHz SPFID és AES digitális bemenetek
 • bi-amp design Class D erősítőkkel, 100W-os mély és 80W-os magas

2008 negyedik negyedévében kerülnek a boltokba. Árak: DSM1 – 650 USD, DSM2 – 750 USD (MSRP árak). További infók az M-Audio weboldalán:

M-Audio Studiophile DSM1 és DSM2 aktív hangfalak
Cimke:                                             

3 thoughts on “M-Audio Studiophile DSM1 és DSM2 aktív hangfalak

 • 2008-08-28 at 12:35
  Permalink

  konyító,

  ugyanazt írod, mint ami a cikkben van – csak más szavakkal. Max. a fordításba köthetsz bele, de mivel a crossover-nél úgysem tudják tökéletesen kiküszöbölni a fázis eltéréseket, ezért írtam a minimalizálást. Az általad írt offset tologatás ugyanazt jelenti, nem értem, mi a probléma az eredeti szövegezéssel.

  Inkább abba köthetnél bele, hogy az M-Audio oldalon tökéletesnek állítják be a megoldást – delivering perfect acoustic alignment – ami ugye, a DSP processz akármilyen kis késése mellett már lehetetlen. Ha meg előre kompenzálna egy csúszó ablak adatainak alapján, akkor az előre nem látható változások miatt nem tökéletes a processz.

  Ergo, ne szopjuk be a marketing maszlagot, és inkább hallgassunk az eszünkre. Szóval ezért, ezért!

  Válasz
 • 2008-08-28 at 11:40
  Permalink

  keresztváltó ponton fellépő fázistorzulás minimalizálása (hülyeség, maximum az offsetet tologatják)
  ang tulajdonságainak folyamatos monitorozását és korrekciókat végeznek (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ) Az oldalon sem ezt írják , miért kell ilyeneket összehordani, miért miért? Egyébként még szerencse hogy a digitális erősítő maszlagot nem erőltetik -MÉG.

  Válasz
 • 2008-08-27 at 11:57
  Permalink

  pontosabban a digidesign és az m-audio is az avid tulajdona.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük