Az OpenStomp Coyote-1 open-source effektpedál segítségével többé senki nem korlátozott a megszokott effektek és hangzások által. Saját DSP effekteket hozhatsz létre, köthetsz össze modulárisan és tölthetsz fel a pedálba, és azt a számítógép nélkül is használhatod.

OpenStomp open-source effektpedál

Belül a Parallax Propeller CPU teszi a dolgát (8 db. 80 MHz-es mag), az editor szoftver sajnos egyelőre csak Windows-on fut (és nem várható mostanában Mac-es verzió), és grafikus felhasználói felületen keresztül lehetséges saját egyedi effektek programozása. Eddig a következő GPL3 licenc-es open-source patch-ek érhetőek el hozzá: tremolo, kórus, torzító, delay, Tunstuff (layer-elt ismételt loop), teszt hang, Pong (videó effekt, forrással).Ez egyelőre nem tűnik soknak, de várhatóan iszonyatos mennyiségű open-source effekt patch lesz hozzá hamarosan elérhető, továbbá ami igazán remek, hogy a Propeller videó funkcionalitást is lehetővé tesz. Azaz, igen, ez lehet a világ első videó/VJ effektpedálja.

OpenStomp patch editor

A szerkesztett patch-eket USB-n keresztül lehetséges feltölteni a pedálba. A 2 lábkapcsolón és a 16×2 LCD kijelzőn kívül 4 programozható poti található rajta. 1 kimeneti és 1 bemeneti jack csatlakozó található a hátán, plusz 1 jack bemenet/kimenet amit modulációhoz lehetséges felhasználni vagy sztereo kimenet nyerhető vele. Van még egy minijack-es fejhallgató kimenet is. Digitális fronton egy micro-USB port és egy RJ11 bővítőport található rajta. Ja, és videó kimenet. 🙂 A videó esetében jelenleg az NTSC formátum támogatott, de a Propeller CPU képes a PAL szabvány kezelésére is, és a Coyote-1-en belül is megoldható a konverzió. Az audió 20 bit/44kHz-es, ami nem sok manapság, de nem is kevés.

Az OpenStomp ára 350 USD, de egyelőre csak Észak-Amerikában lehet kapni. Hamarosan Európában is megvásárolható lesz, de nincs időpont. További infók az OpenStomp weboldalán.

OpenStomp Coyote-1: open-source A/V effektpedál, komoly
Cimke:                                                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük