A hivatalos Apple App Store-ban megjelent az első OSC (OpenSoundControl) alkalmazás. Az OSCemote névre hallgató szoftver már nem igényel egy megtört iPhone-t, természetesen iPod Touch-al is használható, 5 USD áron elérhető és van belőle egy csökkentett funkcionalitású, csak dob pad-es ingyenes verzió is. Mindkét alkalmazás alapvető multitouch OSC kontroll funkcionalitást biztosít, mely eléggé hasonlít a Jazzmutant Lemur működéséhez. Ideális megoldás lehet audio/video szoftverek (pl. Cycling74 Max/MSP, Pure Data, Livid Looper vagy a Circle szintetizátor) és hardverek vagy Processing szkeccsek vezérléséhez. Videósoknak és VJ-knek pedig remek kontroller lehet Resolume-hoz és VDMX-hez.

MIDI támogatás egyelőre nincs, de használhatsz valamilyen OSC – MIDI konvertert, ha mégis erre lenne szükséged. Apple GarageBand esetén ehhez pl. használhatod az ingyenes OSCulator alkalmazást.

OSCemote iPhone OSC kontroll app

A fejlesztő oldalán további magyarázatokat és leírásokat is találsz használatáról, az iTunes-ban pedig megtalálod az ingyenes és a fizetős verziót is.

OSCemote: OSC kontroll iPhone-ról
Cimke:                                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük