A Metallica régen nagyon Internet-ellenes volt… ki ne emlékezne az ominózus Napster elleni perre? Mára ők is elfogadták a modern idők szavát, és ha már tenni nem tudnak ellene, igyekeznek kihasználni a lehetőségeket. Ennek szép példája az elmúlt napokban sorra kiadott Death Magnetic dal előzetesek: Cyanide, The Day That Never Comes, My Apocalypse.

Metallica Death Magnetic CD disc + artwork

10 nap van hátra a hivatalos megjelenésig, és hopp: a teljes album fent a neten, majdnem az összes torrent tracker-en megtalálható. Pletykák szerint egy francia lemezbolt eladott pár darabot a megjelenés előtt, és ez indította el a lavinát. Akárhogy is legyen, Lars Ulrich meglepő nyugalommal vette tudomásul a helyzetet: “10 nappal vagyunk a megjelenés előtt. Ha mindenütt meg is jelenik holnap az Interneten az új album, akkor is boldogak vagyunk. Mindenkinek lesz így. 2008-ban vagyunk és manapság így mennek a dolgok. Nem zavar minket.”

Az igen erős marketingkampány után úgy tűnik végleg megérkezett a Death Magnetic. És talán az sem elképzelhetetlen, hogy a kiadó emberei is tettek valamit pár nappal a megjelenés előtt, hogy az új album a lehető legnagyobb népszerűséget szerezze. A korábbi kiszivárgott lemezek esetében eddig ez mindig csak nagyobb sikert és népszerűséget hozott, és rendre a toplisták tetejére kúsztak fel a lemezek.

Metallica – megjelenés előtt 10 nappal a neten a Death Magnetic album
Cimke:                                     

4 thoughts on “Metallica – megjelenés előtt 10 nappal a neten a Death Magnetic album

 • 2008-09-19 at 18:30
  Permalink

  Szép a fotó a kezedben a lemezzel, de hova is töltötted fel..????:D

  Válasz
 • 2008-09-09 at 12:55
  Permalink

  Egy-két magyar oldalon már megjelent kritika az albumról, amit nem tudok hova tenni! Nem is értem, hogy akik pl. az Indexre írnak cikkeket, a fanyalgásért kapnak fizetést? Ha nem tudnak kreatívak lenni mint pl. jelen esetben a Metallica, akkor fikáznak másokat? Persze a vélemények egészen mások lehetnek, ezek sokszinűsége teszi kerekké a világot, de ha építő jellegű kritikát nem tudnak alkotni legalább ne okoskodjanak feleslegesen! Az album szerintem kiválló, esszenciáját adja az együttes jobb albumainak anélkül, hogy azok hatásvadász kópiái lennének. Sok-sok új ötlet van benne, s a stúdiómunka is remek! Hammett újra akar szólózni és rendkívül ötletes muzsikát produkál. Hetfield hangja -csakúgy mint a jó bor- egyre jobb és tisztább lessz, semmi erölködést nem érzek rajta! Ulrich hozza a régi albumokon megszokott bonyolult dobtémákat, sőt némi prog-os elemmel tovább is szinesíti itt-ott a repertoárt. Trujillo pedig abszolút hozza a Metallica szinvonalát, bár a bassz témák talán egy kissé hátulról szólnak. Én személyszerint csak javasolni tudom mindenkinek én nem csalódtam benne, sőt!

  Válasz
 • 2008-09-04 at 17:43
  Permalink

  Én már rongyosra hallgattam az albumot.:-) Minden várakozásomat felülmúlta! Ettől függetlenül már várom 12-ét, h eredetiben is megkaparinthassam és berakjam a gyűjteménybe!

  Válasz
 • 2008-09-04 at 13:29
  Permalink

  Szerintem nagyon jó hogy a Metallica ilyen jól fogadja a dolgot! Meg örülök nagyon hogy ilyen fantasztikus dalokat csináltak! Aki szereti a Metallica-t vagy a metal zenét az vegyen fel MSN-re vagy Skype-ra!

  MSN:verynice@citromail.hu
  Skype:kotsis.gabor

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük