Az Apple “Let’s Rock” fantázianévre keresztelt bemutatóján pontosan ugyanaz történt amit már előre jeleztünk: nagyobb tárolókapacitású és új formájú iPod-ok, iTunes 8 megjelenés, plusz a szokásos Apple hype. Ami mindenkinek újdonság volt, az az NBC-vel kötött megállapodás a HD tartalmak iTunes-ba való integrálására.

Apple iPod Nano 4th generationA negyedik generációs Nano 9 különféle színben lesz kapható, 8Gb-os memóriával 150 dollárért és 16GB-os memóriával 200 dollárért. Az újdonságok a vékonyabb és keskenyebb, ívelt megjelenés, a beépített gyorsulásmérő, mellyel a Shuffle lejátszási módot lehet aktiválni és döntött helyzetben az album borító slideshow-ban lehet navigálni. Az Apple szerint ez a valaha gyártott “legzöldebb” iPod, aminek biztos örülnek a környezetvédők. Az új fejhallgatóban pedig mikrofon is található a gyors feljegyzésekhez, dalszövegek/ötletek rögzítéséhez.

Apple iPod Touch 2nd generationAz iPod Touch-ra nagyon ráfért már a frissítés, ugyanis totálisan háttérbe szorította az iPhone: a második generáció vékonyabb és könnyebb, acél hátlappal, beépített hangszórót kapott (mely az első visszajelzések alapján hallgatható, ahhoz képest, hogy még csak lyukak sincsenek a házon), valamint beépített adatátviteli lehetőséget a Nike+iPod fitness megoldáshoz. Ami igazán érdekes az az, hogy az iPod Touch-ot úgy tűnik, leginkább a játékok rajongói számára kívánják vonzóvá tenni, kvázi játékplatformot formálva belőle. Az új 2.1-es firmware főként a színfalak mögött javít hibákat és hosszabb akkumulátor élettartamot biztosít, valamint alkalmazás kompatibilitási problémákat javít és gyorsabbá teszi a backup műveleteket. A 8GB-os modell 230 dollár, a 16GB-os modell 300 dollár, a 32GB-os modell 400 dollár lesz.

Az iTunes 8-ban a várakozásnak megfelelően valóban benne található az automatikus playlist generáló funkció, valamint HD tartalmak lejátszására is képes, ami éppen időben érkezett az NBC-vel megújított megállapodással együtt (mely a múlt évben az árazás vitája miatt szakadt meg). Az új megállapodás keretében az Apple az NBC HD filmeket 2.99 dollárért fogja adni darabonként. Ez valószínűleg a többi HD tartalomszolgáltató esetében is hasonló árat eredményez. Az SD tartalmak darabonként 1.99 dollárért lesznek elérhetők, a régi tartalmak pedig 99 centért darabonként.

Az elhangzottak szerint több mint 160 millió eladott iPod-ot tudhat maga mögött az Apple, az App Store-ban pedig túl vannak a 100 millió eladáson. Az iTunes 8.5 millió dalt kínál és 125.000 podcast-et, összesen 65 millió felhasználói fiókkal (és persze a felhasználók adataival a zsebükben – na ez az igazi nagy falat!).

Új Apple iPod-ok, iTunes 8, megújított NBC megállapodás
Cimke:                                                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük