A Jazzmutant frissítette a szabadon konfigurálható multitouch érintőfelülettel ellátott Lemur kontroller firmware-ét. Az új V2 firmware új objektum funkciókat, gyorsabb és kényelmesebb munkafolyamatot, fejlettebb szkriptelést és egyéb optimalizálásokat nyújt, melyekkel minden támogatott szekvenszer/DAW együttműködik, kiemelt tekintettel az Ableton Live-ra.

Jazzmutant Lemur V2 screenshot

V2 firmware részletek:

  • Breakpoint objektum – szintetizátor vagy sampler burkológörbék teljes kontrollját teszi lehetővé a multiszegmens burkológörbe editor, valósidejű kontrollal és editálással
  • Gesztus objektum – trackpad emuláció fejlett gesztus felismeréssel és 3 interakciós móddal. A számítógép felé különböző üzeneteket lehetséges küldeni az ujjak forgatásával, rábökéssel, vagy a felületen való húzásával. Példa: az ujjak forgatása surround környezetben megváltoztathatja a forrás pozícióját, rábökéssel a forrás hangereje állítható, húzással pedig szűrhető a hang.
  • Alias – lehetőség adott kontroller objektum másolására vagy alias létrehozására, melyek a szülővel tökéletesen megegyező információt küldenek. Kevesebb memóriát foglal és gyorsabb, mintha új objektumot kéne létrehozni megegyező karakterisztikákkal. Különböző paneleken van értelme használni, az eredeti vagy másolt objektum mozgatása automatikusan frissíti a társ elhelyezését is a másik panelen.
  • Füles konténer – a konténerek virtuális panelek, melyek a kontrollok adott csoportját tartalmazzák. A füles konténerek lehetőséget adnak a panel tartalmának megváltoztatására egy érintéssel, így váltogatva az éppen szükséges vezérlőelemeket az előadás során.
  • Egér és alfanumerikus billentyűzet kontroll – a Lemur objektumaival lehetséges az egérmutató és a billentyűzet vezérlése is
  • Munkafolyamat funkcióbővítések/optimalizálások – új Jazzeditor a panelek konfigurációjához, egyszerűbb drag-and-drop elrendezési műveletek, többé nem szükséges egy adott objektum minden paraméterének MIDI vagy OSC célt megadni, hanem használható egy “szülő” cél is a kiosztáshoz, új színválasztó
  • Kibővített szkriptelési lehetőségek – új, többsoros szkript panel, valós időben módosítható objektum fizikai viselkedés, megjelenés és méret. Lokális és számítógép felől érkező szkript végrehajtás: Ableton Live felhasználók pl. megjeleníthetik a klipek nevét és színeit a Lemur felületén, és a Live szettben történő változások automatikusan átvezetődnek a Lemur felületére.

A publikus V2 béta firmware az AES-en kerül bemutatásra október 3-án, a full verzió 2008 végére várható. A full verzió ingyenes lesz. További információk a Jazzmutant weboldalán.

Jazzmutant Lemur V2 firmware
Cimke:                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük