A DACS Clarity Headmaster egy 3-az-1-ben megoldás: DA konverter, monitor kontroller és fejhallgató erősítő.

DACS Clarity Headmaster front
DACS Clarity Headmaster back

4 sztereo bemenet található rajta, melyből 2 digitális, AES/EBU és SPDIF formátumok támogatásával XLR illetve RCA phono csatlakozókon, a másik 2 sztereo bemenet pedig vonalszintű analóg. A bemenetek bármelyike táplálhatja a fő sztereo kimenetet és fejhallgató kimeneteket, és egy gombnyomással lehet váltani közöttük, így gyors A/B összehasonlításokra van lehetőség.

2 fejhallgató kimenet található rajta (1 az előlapon, 1 a hátlapon), melyeket a DACS Clarity áramkör hajt meg. Az előlapi hangerő kontroller poti együtt vezérli mindkét fejhallgató kimenetét, függetlenül a fő kimenet szintén az előlapon található hangerő kontroller potmétertől. Opcionálisan mindkét hangerő kontroller lecserélhető a standard plasztik típusról “nagyon pontos” potméterekre, melyekkel biztosítható a L/R csatornák közötti konzisztens sztereo leképzés.

A DA konverzióért a minőségi audio eszközeiről ismert Crookwood konverziós megoldása felel, mely a DACS szerint teljesen érzéketlen a bemeneti oldali jitter-re (jitter: lötyögés, azaz a digitális jelfolyam időzítésének össze-vissza csúszkálása) és “ennél jobbat nem lehet alkotni”, ami egy igen merész kijelentés.

A Headmaster ára 300.000 forint körül mozog, további infók a DACS weboldalán.

DACS Clarity Headmaster DA konverter, monitor kontroller és fejhallató erősítő
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük