A francia szenátus jelentős többséggel a három jogsértés utáni kitiltás javaslat támogatása mellett szavazott. A 297 – 15 arányú szavazás után még egy szavazás szükséges, amelynek sikere után elkezdődhet a törvényerejűre emelés és bevezetés.

A javaslat múlt évben bukkant fel a francia kormány, ISP-k és a médiaipari szereplők közötti megegyezés után. Amennyiben sikerül a törvényi erőre emelés, az ISP-k számára kötelező a jogsértő felhasználók figyelmeztetése, majd a harmadik eset után a felhasználói fiók megszüntetése, ezáltal kizárva a felhasználót a hálózati hozzáférésből.

Ha ez sikerül, akkor nagyon komoly fegyver kerül a jogvédők kezébe, mely azonban a felhasználók személyes szféráját komolyan érinti, továbbá az ISP-ket a nagy testvér szerepére kötelezi. Ez hangos ellenkezést váltott ki az ISP-k soraiból világszerte, akárcsak az európai szabályozási testületektől, melyek a szabályozás bevezetése ellen kampányoltak. Szeptemberben az EU parlament a javaslat ellen szavazott, a mostani francia szavazás után érdekes lesz nézni hogyan alakulnak a dolgok…

Francia igen a három jogsértés utáni kitiltás javaslatra
Cimke:                             

Egy gondolat a “Francia igen a három jogsértés utáni kitiltás javaslatra” -hoz

  • 2008-11-06 at 07:08
    Permalink

    Végre valaki fellép a jogsértések ellen.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük