2008 nem a SanDisk éve volt: a flash memóriák iránti csökkenő kereslet, a részvényárfolyam csökkenése és a Samsung ellenséges felvásárlási kísérlete sújtották a céget. Mindezek ellenére a SanDisk megpróbál valami újat hozni a piacra, ami a slotMusic kezdeményezésben csúcsosodott ki: microSD memóriakártyák előre feltöltött zenékkel, pár pozitív és sok negatív kritikával illetve.

SanDisk Sansa slotRadioA SanDisk most csavart még egyet a koncepción: a slotRadio lejátszó 1000 dalt tartalmaz a memóriakártyán, stílusok alapján lejátszási listákba szervezve és elsősorban az alkalmi hallgatás élményét helyezve a középpontba. Partnerként a Blillboard-ot állította maga mellé a SanDisk, és ez jó ötlet, ugyanis a hallgatók így garanciát kapnak a feltöltött dalok minőségére és ez erősíti a felhasználói bizalmat. Erre szükség is van, ugyanis a dalok a kártyáról nem távolíthatóak el. 🙁 Ez utóbbi “feature” nem biztos hogy jó húzás: amellett hogy a megunt dalokat nem lehet lecserélni, a memóriakártyák sem használhatók más célra, és a környezetvédők sem rajonganak a megoldásért.

A SanDisk a letöltés-rendezés-szinkronizálás-frissítés leváltását hirdeti első számú előnyként, amivel viszont eddig is jól elboldogultak a felhasználók. A siker kérdéses, a Las Vegas-i CES-en bemutatott slotRadio legalább akkora kihívásokkal néz szembe 2009-ben, mint maga a SanDisk.

Hivatalos SanDisk bejelentés

slotRadio: a SanDisk továbbgondolta a memóriakártyás lejátszókat
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük