1. Megjelent a Novation Automap iPhone/iPod Touch-ra: wireless kontroller szoftver az SL MkII, SL Compact és Nocturn MIDI kontrollerekhez.

Novation Automap iPhone/iPod Touch-ra

2 vízszintes fader + 8 nyomógomb kiosztva egy kontroller lapon, a lapok száma korlátlan. Vizuális visszajelzés a kontroller kiosztásról és azok státuszáról, kategóriák a szervezéshez, learn funkció. Az Automap 3 PRO-val használva további előnyök: a QWERTY billentyűzet shortcut lehetőségeit is ki lehet használni, drag-and-drop editálás a számítógépes felületen keresztül.

2. A Steinberg megjelentette a Cubase iC távvezérlő/kontrollert iPhone/iPod Touch-ra: Cubase és Cubase Studio vezérelhető vele, ingyenesen letölthető az iTunes-ból. Transzport kontroll + Arranger funkciók (szegmensek egymás utáni trigger-elhető lejátszása). Névváltás is történt: korábban erről már írtam, de akkor még Cubase RC néven futott.

iPhone audio hírek
Cimke:                                                     

5 thoughts on “iPhone audio hírek

 • 2009-06-12 at 10:07
  Permalink

  Na jobban utánanéztem és nincs akadálya annak hogy Remote Zero SL-el működjön a dolog. Szerintem csak annyi történt, hogy az általam kapott press release kiemelt bizonyos termékeket a Novation termékvonalból.

  Bár nincs sehol elérhető hivatalos infó a supported devices-ről, de nekem egyértelműnek tűnik, hogy amit az Automap támogat, azt az iPhone-os verzió is. (mármint nem funkciót – vasat)

  Válasz
 • 2009-06-12 at 08:34
  Permalink

  Igaz nem néztem töviről hegyire át, hogy miben tud többet az MKII, de szerintem csak annyiban jobb, hogy érintésérzékenyek a kezelőszervek, és a minden világít! 🙂
  Bár így utólag belegondolva mindegy, ha keresek (vagy megtanulok csinálni) egy alkalmazást osx-re, ami szerverként működik, és iPhonera egyet, amivel a szervert vezérlem. És az OSX-es szerver programban megvalósítom a midi üzenetek küldését…

  Válasz
 • 2009-06-11 at 21:50
  Permalink

  Szerintem nem, de bizonyos funkciókhoz kellenek az újak. Gondolom a firmware tud adott dolgokat, és annyi. Az újakban meg vagy megvannak a feltételek vagy frissíthető a firmware.

  Válasz
 • 2009-06-11 at 20:07
  Permalink

  És az Automap tényleg csak az új eszközökkel fog működni? Mert egy pár hete vettem RemoteZeroSl-t, de még a régit. Az új szerintem nem sokban különbözik a régitől. Vagy tévedek?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük