Nyomul a Waves: a SoundGrid technológiát két partneri kapcsolaton keresztül is integrálja. A SoundGrid számítógépes plugin processzálást tesz lehetővé Ethernet-en keresztül és persze MIDI kontrollal.

Waves WSG-Y16 mini-YGDAI SoundGrid I/O kártyaA WSG-Y16 mini-YGDAI SoundGrid I/O kártya a Yamaha keverőpultokban teszi lehetővé 16 csatorna Waves plugin-ekkel történő effektezését. A NAMM-on pedig a DiGiCo-val állapodtak meg a SoundGrid + Stealth FPGA architektúra integrációban.
Mellékesen megjelentek a Vocal Rider és a WNS Noise Suppressor pluginek is és a Horizon plugin csomag is.

URS Phat C kompresszor pluginAz URS Phat C plugin publikus béta fázisba érkezett. A Phat C egy analóg stílusú kompresszor egyedi sávok és buszok processzálásához. A kompresszió előtt 6 féle választható szaturáció és vintage harmonikusok modell készíti elő a hangot a vastagabb végeredményhez. A január 31-ig tartó időszakban 100 USD-ért lehet kedvezményesen megvásárolni.

TC Electronic Vintage Guitar Pedal BundleA TC Electronic PowerCore plugin verzióban is megjelenteti a valaha is gyártott első effektjeit. A Vintage Guitar Pedal Bundle 5 effektet tartalmaz: SCF (Stereo Chorus Flanger), Booster/Distortion, XII Phaser, Sustainer/Parametric EQ, Dual Parametric Equalizer.

A Marshall gitárhangzást kedvelők mostantól a JMD:1 sorozatban 16-az-egyben megoldást használhatnak a Softube-al közös együttműködésnek köszönhetően. Digitális preamp 16 modellel, 50W vagy 100W csöves végfok. Marshall és Softube link.

A Yamaha P95 digitális zongora váltja a P85-öt 2010 júniusban: 10 hangszín (újak: Jazz Organ és Choir Voice), GHS súlyozott billentyűzet, megnövelt hangerő a beépített hangszórókból, reverb és kórus effektek, MIDI csatlakozás, 50 beépített dal gyakorláshoz vagy tanuláshoz, 900 USD várható ár. Semmi infó róla a Yamaha oldalán.

A Slate Digital jön két érdekesnek tűnő plugin-nel. Az FG X és a Virtual Console Collection plugin-eket Fabrice Gabriel, az Eiosis kódere készítette. Az FG X a virtuális masteringhez készült, Level (brickwall limiter, ITP lookahead-del) és Dynamics (általános célú kompresszor) szekciókra oszlik. A Virtual Console Collection az analóg summing szoftveres alternatíváját kívánja nyújtani insert és busz plugin verziókban 6 analóg pult emulációjával: API, SSL 4000 & 9000, Neve, Trident, és egy csöves pultot emuláló “Tubey”.

Overloud Slego ingyenes amp modellingA végére egy ingyenes szoftveres erősítő modellezés megoldással zárunk: Az Overloud Slego a flagship TH1-ből kapta az engine-t, 32 preset-tel, a preset-ek közötti crossfade funkcióval a kiesések/zajok elkerüléséhez, 7 poti a beállításokhoz, hangoló, OS X 10.4 és Windows XP support.

A Slego ingyen letölthető az Overloud weboldaláról.

Audio ipar az elmúlt pár napban
Cimke:                                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük