A Nehalem Mac Pro-k audio (Firewire és USB is) használatkor tapasztalt hirtelen melegedés, kiugró energiafogyasztás, csúcsra járatott erőforrás használat problémára kiadtak egy patch-et, de sajnos csak Snow Leopard-ra. Állítólag nem is működik minden géptípuson így sem. Itt található: Mac Pro Audio Update 1.0

A nagy durranás szerintem a Canon új file-based 50Mbps MPEG-2 Full HD (4:2:2) codec-je, amit jelenleg fejlesztés alatt álló professzionális videokamerákhoz és file-based kamerákhoz terveznek használni. A új Canon codec minőségi képet és hangot nyújt 50Mbps adatmennyiséggel (2 x HDV sávszélesség). A codec MPEG-2 4:2:2P@HL compliant. 1920 x 1080 full HD rögzítést tesz lehetővé, és a HDV-ben alkalmazott 4:2:0 színtérhez képest kétszer nagyobb felbontást nyújt. Az adatcseréhez az ipari standard MXF formátum áll rendelkezésre. Hogy a codec jó fogadtatásra találjon, a Canon partneri megállapodást kötött az Apple, Avid, Adobe, Grass Walley cégekkel a támogatásról és a közös munkáról, amivel a legnépszerűbb editáló környezetekben használhatók lesznek a Canon eszközök.

Az iProcessing a Processing.js-t adaptálta iPhone/iPod Touch-ra. A HTML5 canvas és Javascript együttes erejét mutatja, amellett, hogy hozzáférést biztosít a natív funkciókhoz, mint a multitouch, lokáció, hangfelvétel/lejátszás, gyorsulásmérő, iránytű, alkalmazás állapotmentések, stb. Persze a port-olt környezettel járó hátrányokkal számolni kell. Ez nem natív Processing… Nincs OpenGL támogatás sem. Natív mobil Processing Android-on érhető el natív 3D-vel a GLGraphics library-n keresztül.
iProcessing weboldal

Dimitri Diakopoulos fejlesztése az Argos, mely ingyenes open-source interface builder alkalmazás audio/video touch kontroll alkalmazásokhoz. Egyelőre Windows-ra és Mac-re elérhető, de a tervek szerint hamarosan iPhone-on és iPad-on is megtalálható lesz. Képzeld el a Lemur felületét és tedd át az új környezetbe (OpenFrameworks-ben íródott). Használhatsz widget-eket, textbox-okat, slider-eket, kapcsolókat, potikat, XY pad-eket, stb. – és ezekhez OSC üzeneteket rendelhetsz.
Argos weboldal

Az elmúlt hét érdekesebb AV hírei
Cimke:                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük