Sellaband logoA Sellaband körül gyorsan pörögtek a dolgok: 1 nap alatt jött a hír csődvédelmi kérelemről, majd a villámgyorsan kinevezett biztos bejelentette hogy van befektető aki felvásárolná. A Sellaband üzleti koncepciója – a rajongók által előre szponzorált előadók – állítólag nagyon közel volt ahhoz, hogy kifizesse a kb. 5 milliós befektetői tőke után járó kötelezettségeket és egyenesbe jöjjön. Épp, hogy nem sikerült. Kíváncsian várom a befektető kilétét.

Image Line Drumaxx fizikai modellezős perkusszív hangszerAz Avid/Sibelius megjelentette az Auralia és Musition oktatószoftverek 4-es verzióit. PC-n és Mac-en megegyező funkcionalitás: diákok, oktatók és zenészek számára egyaránt használható. Csak angol verziók.

Az Image Line megjelentette a korábbi Drumatrix névre hallgatóból születő Drumaxx fizikai modellezős perkusszív hangszert, 16 fizikai modellezett dob pad-del, melyek független kimenetekre route-olhatók. Jó funkciók, a modellezés érdekesnek tűnik, de majd a cineken dől el a játszma…
A már bevezetett “fizess amennyit gondolsz” modellben árulják, 9 EUR minimum áron (a tranzakciós költségeket is fizetni kell valamiből). És most adnak Haiti-nak is 1 dollárt. OK.

Tonebytes Vocotron vokóder VST pluginA Tonebytes új VST vokódert fejleszetett Windows-ra Vocotron néven. Sampler + vokóder egyben, on-screen billentyűvel, középen split-tel. A bal oldali rész a modulátor mintákat, a jobb oldali rész a carrier hangokat tartalmazza, élőzéshez jó…
3 modulátor bank található beépítve a plugin-ban, wave fájlokat lehet betölteni a sampler-be. A minták loop-olhatók, visszafordíthatók, hangolhatók + pitch shit és 32-sávos vokóder van benne. A belső carrier szinti 2 oszcillátoros, detune + FM. 34 USD az ára, további infók és demók a Tonebytes weboldalon.

Cedar Audio DNS One dialogue noise suppressor Pro Tools RTAS pluginA Cedar Audio kiadta a párbeszédek háttérzaját elnyomó DNS One RTAS plugin-t. Pro Tools filmes user-ek figyelmébe ajánlom, a képességek megegyeznek a vas DNS széria által nyújtottakkal, sőt a szoftver képes vezérelni szimultán több vasat, illetve session kompatibilisek, tehát szabadon cserélgethetők. További infók a Cedar Audio weboldalán.

A Sound Skulptor bejelentette a Stereo Tape Simulator névre hallgató analóg processzort, mely a régi szalagos felvevők hangját nyújtja a tipikus szaturációval. Mevgan benne minden, ami a vintage felvevők sajátosságát biztosította: bemeneti fokozaton variálható gain, pre-emphasis, recording erősítő, stabil fej, playback erősítő 6dB/oktáv csillapítással, de-emphasis, és differenciált kimeneti fokozat. A fejek és a mágnesszalag viselkedése a néhány tekercsből összeállított mágneses magnak köszönhető. Az STS képes 7.5, 15 és 30 ips sebességek szimulálására.
A legjobb rész itt jön: a SoundSkulptor DIY filozófiájának köszönhetően az olcsóbban megvásárolható kit 450 EUR. Az előre összeszerelt változat már 900 EUR-ba kerül, azaz a duplája. Ennyiért ugye megéri egy picit dolgozni vele és az is jó móka…
Márciustól lehet megvásárolni és a Sound Skulptor eddigi ötletei alapján jó kis cucc lesz. További infók a Sound Skulptor weboldalon.

Sound Skulptor Stereo Tape Simulator

 

A végére súlyos hír kerül: minden respekt annak/azoknak akik elkészítették a web-es Eurorack modulár tervezőt. Agyad eldobod, annyira egyszerűen és nagyszerűen használható, ráadásul nagyon hasznos kis számológépek mutatják a költségeket és paramétereket.

Eurorack Modular Planner

Ha azt gondolnád, hogy ez frankó, ide vele, hadd próbálom – akkor a link előtt, azt is el kell mondani, hogy ráadásként 2 verzióban – normál és mega – is elérhető, és jelentem, mindkettő jól működik. Én mégsem ezt tisztelem benne a legjobban, hanem hogy a modulok melletti kis “i” betűre kattintva azonnal meg lehet tudni mindent a modulról, néhol egyenesen videóval együtt (“v” betű), és sehol egy broken link! Ezt kézben tartani nagy művészet, és az így elérhető tudástár hatalmas aranybánya. Köszönöm nekik.

Sellaband, Avid, Image Line, Tonebytes, Cedar, Sound Skulptor, webes Eurorack modulár tervező
Cimke:                                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük