Mackie 3204-VLZ3 mixerA Mackie 2 új modellel bővíti a VLZ3 kompakt mixer termékcsaládot: a 2404 és 3204 modellekkel. 4in x 2out USB audio interfész, duál effekt engine, ami az Aux1 és Aux2-ről küldhető – 24 preset, a szokásos variációk, preset-enként 1 editálható paraméter, tempó szinkron tap tempo nyomógombon keresztül. Egypotis inline kompresszorok mind a 4 buszon + 4 mono csatornán.

2404 layout: 20 mono/mikrofon + 2 sztereo line. 3204 layout: 28 mono/mikrofon + 2 sztereo line. Mindkettőn 6 aux send + 6 sztereo return, talkback – aux 1-4 vagy main mix-re route-olható. USA árak: 2404 = 1350 USD, 3204 = 1700 USD.

Faderfox DJ3 kontrollerA kisméretű, minőségi kontrollerekben utazó német Faderfox kiadta a 3. generációs kontroller családot – immár csak USB interfésszel, MIDI nincs!

5 kontroller, mindegyik adott feladatkörre és vezérlési helyzethez optimalizált, erős Ableton Live és NI Traktor fókusszal. Persze a többi alkalmazás is használható generikus MIDI üzeneteken keresztül, de ezekhez van template, layout, segítő magyarázatok, stb – már akinek ez fontos. Aranyosak, strapabíróak és okosan használhatóak.

Egységesen 250 EUR az áruk ÁFÁ-val együtt, további infók, képek, felhasználási javaslatok a Faderfox weboldalon.

A TC-Helicon-nál is készülnek valami újjal. A pletykák egy újabb effekt box-ról szólnak, de inkább lesz az egy újabb VoiceLive inkarnáció. Többet a jövő hét elején. Roger Linn kihozta az AdrenaLinn Sync plugin V2 verzióját, az upgrade a V1 tulajok számára ingyenes.

Weldroid Courvoisier Egy kicsit megkésett magyar vonatkozású hírről is szólnom kell, ez pedig nem más, mint a Weldroid Courvoisier PC VST dinamika plugin. Tamás (Weldroid) ügyes dolgokat készít, ez is tetszik: ez egy adaptív processzor, rakás okos funkcióval, M/S móddal, lookahead-del, stb. Nagyon tetszik benne az a megvalósítás, hogy hisztogram/görbe alapú, nem pedig threshold/ratio. Ingyenes, és nálam bekerült a napi rutinban használt plugin-ek közé.

Novation + Ean Golden Dicer DJ cue point+ loop kontrollerVicces kis cucc, de abszolút használhatónak tűnik a digitális DJ-k számára a Novation Dicer. Serato Scratch Live-ra kihegyezett alapból, de bármilyen MIDI kontrollt használó DJ app-hoz csatlakoztatható.

Cue point és loop kontroll lehetőségeket nyújt, stabilan illeszthető a lemezjátszóra, kézre esik.

A Novation termékoldal helyett én inkább az ötletadó Ean Golden saját weboldalát javaslom, ahol elolvasható a miért-hogyan megvalósítási fázis és tippek a használathoz is.

Vas + plugin update
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük