Az komoly, hogy lelép a MySpace-től az, akit a zenei részleg megmentőjének vártak: Jason Hirschhorn visszatér New York-ba, és pozíciója betöltetlen marad, feladatait a főnök Mike Jones veszi át. Persze a News Corp azonnal kommentált, hogy minden rendben, de az elmúlt idők távozásait tekintve, korántsem olyan rózsás a helyzet, hogy jó móka legyen a MySpace-nél vezetőnek lenni.

A Tesco zenei + filmes online társzolgáltatást bevezetését tervezi. Az ötlet, hogy a fizikai CD/DVD vásárlásakor az ügyfél hozzáférést kap a digitális verziókhoz is. Az online hozzáférés csak az account-hoz regisztrált eszközökkel lehetséges (Hogy csinálják? MAC address alapon, vagy mi?) A kitűzött indulási dátum október.

A finishez közeledik a Michael Jackson játék az Ubisoft-nál. Ének és tánc lesznek a központi elemek, Sony PS3, Nintendo Wii és Microsoft Kinect támogatással. A sajátos táncmozdulatok elsajátítása pedig alapfeladat lesz, mert az éneklés inkább csak olyan mellékes időtöltés a játékban – Jacko hangjához nem könnyű felnőni. Az engedélyek rendben vannak, már csak a Karácsonyt kell kivárni, amikorra a megjelenést ígérik.

Nem vagyok nagy híve a tucat hangminta könyvtáraknak, de végre a Soniccouture Novachord igazi csemegének ígérkezik. 3.5GB, 24 bit/44.1Khz hangminta, 50 különböző beállítással minden billentyűhöz, 200 preset. NI Kontakt formátum, 89 EUR ár, igazi csöves hangzás. A legjobban mégis az a restaurációs processz tetszett, amely eredményeképpen létrejöhetett a hangminta könyvtár – Phil Cirocco dokumentált munkáját igazi élvezet volt olvasni/nézni, ahogy a lepusztult hangszerből újat varázsolt. És úgy szól, hogy feláll a szőr a hátamon tőle.

A nyári NAMM Nashville-ben nem akkora durranás, mint Anaheim-ben a téli, vannak újdonságok, de érezhetően félgőzzel pörög a gépezet. A Numark Mixtrack USB-s DJ kontroller volt eddig, ami itthon érdekes lehet, olcsójános digitál DJ-knek, meg hülyegyerekeknek a hálóba tökéletes. Két deck + mixer egybeöntve, és a visszajelzések alapján mindenki azt szeretné tudni, hogy a tárcsák az ION Audio Discover DJ-vel megegyezők-e, mert akkor megéri boltolni.

Numark Mixtrack USB DJ kontroller

Nyári NAMM, zeneipar és egy kis modern nosztalgia
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük